Посолството на САЩ в София застава редом до българското Министерство

...
Посолството на САЩ в София застава редом до българското Министерство
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в София също се противопостави на Луковмарш

Посолството на Съединени американски щати в София застава паралелно до българското Министерство на външните работи и се опълчва на провеждането на Луковмарш. Това написаха от американското посолство у нас на формалната си страница във Facebook. 

Ние се причисляваме към нашите съдружници и сътрудници от дипломатическата общественост, политическите партии и гражданското общество в осъждането на ожесточението и омразата, които Луковмарш съставлява. Всички би трябвало да се обединим, с цел да противостоим на речта на омразата във всякаква форма, на антисемитизма, дискриминирането и апелите към принуждение, пишат още от посолството. 

Вчера от Министерството на външните работи (МВнР) разгласиха позиция, с която се оповестиха изрично срещу провеждането на Луковмарш.

Подобни прояви са несъвместими с полезностите и обичаите на българското общество, основават разцепление, провокират непоносимост и вредят на страната ни, декларират от външното министерство и означават, че улиците на българската столица не могат да бъдат сцена за изява на интернационалния екстремизъм, написаха от ведомството в позицията си.

Като приветства напъните на българските институции за противопоставяне на дискриминирането, нетърпимостта и омразата, Министерството на външните работи приканва за предприемане на всички нужни дейности, в границите на законоустановения ред, за попречване на провеждането на Луковмарш и през 2023 година, написаха още от ведомството.

От Министерство на външните работи декларират, че ще продължат да се опълчват на всеки опит за втълпяване на ненавист и разделяне в българското общество, и за увреждане на интернационалния облик на Република България.

В понеделник бе обявено, че организацията на Евреите в България " Шалом " и представители на над 10 неправителствени организации ще подпишат декларацията " Срещу омразата, която ни разделя " - срещу езика на омразата и за възбраната на Луковмарш.

Миналата седмица  " Продължаваме промяната " и " Демократична България "  излязоха с позиция, в която изрично се опълчват на плануваното осъществяване на Луковмарш и всяка друга форма на неонацизъм и профашизъм в България. По-рано Изпълнителното бюро на БСП прие декларация срещу Луковмарш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР