Посолството на САЩ в България предостави на Регионална библиотека „Дора

...
Посолството на САЩ в България предостави на Регионална библиотека „Дора
Коментари Харесай

Американското посолство дари роботи на библиотеката в Добрич

Посолството на Съединени американски щати в България даде на Регионална библиотека „ Дора Габе “ в Добрич пет робота Финч за компютърно моделиране и информатика, оповестиха от културната институция. Дарението е в границите на Европейската седмица на програмирането и ще способства за софтуерното модернизиране на услугите, предоставяни от библиотеката, както и ще помогне за преодоляване на първите стъпки в програмирането на дребните читатели.
Библиотеката в Добрич се включи в Европейската седмица на кодирането. Възпитаници на детските градини и учебните заведения в града се срещнаха с робота Финч и опциите за неговото програмиране. Предлаганата нова услуга е безвъзмездна. Детските градини и учебните заведения в града и региона имат опция да се включат в заниманията.
В рамките на Европейската седмица на кодирането деца от над 50 обитаеми места в страната направиха първите стъпки в програмирането. Целта е да се предизвика ползата на обществото към програмиране. Над 3 хиляди младежи се включиха през миналата година в семинари за работа с робота Финч. Неговото предопределение е да подкрепя преодоляването на езици за програмиране, а дизайнът и функционалността му са плод на 4-годишно изследване на института Carnegie Mellon.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР