Посолството на Република Беларус в България разпространи официалната позиция на

...
Посолството на Република Беларус в България разпространи официалната позиция на
Коментари Харесай

Беларус: Приемаме руското ядрено оръжие за защита

Посолството на Република Беларус в България популяризира формалната позиция на Министерство на външните работи във връзка оповестеното от съветския президент Владимир Путин да се разположат тактически нуклеарни оръжия на територията на прилежащата страна

Изявлението на беларуското Министерство на външните работи стартира с констатацията за " невиждан политически, стопански и информативен напън от страна на Съединени американски щати, Англия и съдружниците им от НАТО, в това число и от страните-членки на Европейски Съюз в последните две години и половина. Това се дефинира като директна и груба интервенция във вътершните работи на самостоятелна страна, ориентирана към смяна на геополитическия курс и смяна на вътрешнополитическия строй на Беларус ".

" Едностранните насилствени ограничения в политиката и стопанската система са съпроводени с увеличение на територията на прилежащите страни-членки на НАТО на военния капацитет в непосредствена непосредственост до границите на Беларус ", което пък подтиква Беларус към ответни дейности за подсилване на личната си сигурност и отбранителна дарба .

Военното съдействие сред Беларус и Русия се реализира в строго сходство с интернационалното право . Обучението на беларуски водачи, способни да ръководят самолети със характерни муниции, модернизацията на такива самолети, както и разполагането на нуклеарни бойни заряди на територията на Беларус, без да се предава на Минск надзор над тях, както и достъп до съответните технологии, по никакъв метод не опонират на наредбите на член номер I и номер II на ДНЯО, се декларира в документа.

Също по този начин се повтаря аргументацията за това, че в страните от НАТО от дълго време съществуват практики за взаимни нуклеарни задачи и разполагане на нуклеарно оръжие на Съединени американски щати на територията на Европа.

Изявлението приключва с уверението :

" Беларуската страна е уверена, че на мястото на конфронтационната реторика и развихрящата се серпантина на конкуренцията във въоръжаването би трябвало да пристигна градивен и взаимно оправдателен разговор, ориентиран към подсилване на архитектурата на световната и районната сигурност, многостранните механизми за разоръжаване, неразпространение и надзор над въоръженията, включително и в нуклеарната сфера. За това призовавахме и продължаваме да призоваваме всички наши сътрудници. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР