Посолството на Чешката република в Москва, като част от намаляването

...
Посолството на Чешката република в Москва, като част от намаляването
Коментари Харесай

Посолството на Чехия в Москва уволни десетки руснаци, работещи за мисията

Посолството на Чешката република в Москва, като част от намаляването на състава на дипломатическата задача наедно с съветската страна, уволни 71 локални служащи, сподели пред кореспонденти представителят на Министерството на външните работи на републиката Ева Давидова, съобщи БГНЕС.
" 71 наети на локално равнище (руски) служащи в посолството на Чехия в Москва, в Чешкия дом и в Чешкия център получиха уведомление за уволняване. Още 8 локални служащи ще бъдат уволнени до края на май, като по този метод общият им брой ще бъде 79 души “, сподели Давидова.
 Европейският съвет поддържа Чехия против Русия и осъди противозаконните и подривни действия на Кремъл Европейският съвет поддържа Чехия против Русия и осъди " противозаконните и подривни действия " на Кремъл
Извън огромната изключителна тематика " Беларус ", снощният Европейски съвет, на който България беше показана от президента Румен Радев, обсъ...
Тя добави, че броят на останалите локални служащи в сходство с решението на съветската страна ще бъде 19 души.
Прага упрекна в средата на април Москва за присъединяване в детонацията във военните хранилища във Врбетице и изгони 18 чиновници на съветското посолство от страната.
В отговор Москва разгласи 20 чиновници на чешката дипломатическа задача за личност нон грата, като съобщи, че обвиняванията в детонацията са неуместни, голословни и раздути. Кремъл означи, че голословните обвинявания на Чехия против Русия са нанесли изключителна щета на връзките сред двете страни, а също по този начин акцентира, че тези обвинявания са част от огромна акция на Запада против Москва.
Дипломатически паритет
 Захарова: Чешките управляващи не са в положение да проверяват обективно гърмежите във Върбетице Захарова: Чешките управляващи не са в положение да проверяват обективно гърмежите във Върбетице
Чешките управляващи показват неспособността си да проведат обективно следствие на детонациите на складовете за муниции във Врбетицe...
Прага и Москва минават към паритет в броя на чиновниците на посолството. В понеделник представител на съветското посолство съобщи пред РИА Новости, че понижените дипломатически задачи ще изоставен Чехия в две групи - на 29 и 31 май. За излитането им са оповестени три специфични полета по маршрута Прага-Москва - един на 29 май и два на 31 май.
Според Министерството на външните работи до 31 май броят на съветското посолство в Прага ще бъде понижен с 35 дипломати и 46 души административно-технически личен състав, чешкото посолство в Москва - с 16 дипломати, четири административно-технически лица и 79 чиновници, наети на място. По този метод ще има равнене на броя на личния състав на съветското посолство в Прага и чешкото посолство в Москва до равнището на 7 дипломата, 25 командировани административно-технически лица и 19 служащи, наети на място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР