Посолството на България в руската столица и лично Негово превъзходителство

...
Посолството на България в руската столица и лично Негово превъзходителство
Коментари Харесай

Творческа вечер на Владимир Стоянов в Москва

Посолството на България в съветската столица и персонално Негово превъзходителство дипломат Атанас Кръстин бяха домакини на спектакъл-концерт на българския стихотворец, литературовед, преводач, композитор и реализатор на авторски песни Владимир Стоянов, който тази година отбелязва 60-годишния си празник. Вечерта беше открита от господин Кръстин, който връчи на създателя и подарък за достойния празник. Участие в представянето взеха проф. Борис Тарасов - завеждащ катедра за задгранична литература в литературния институт М.Горки, проректорът на института Сергей Дмитренко, дипломат Анатолий Потапов - ръководител на Съюза на приятелите на България, ръководителят на Московската организация на писателите на Русия Владимир Бояринов, Станка Шопова - ръководител на Фондация " Устойчиво развиване за България ", съветникът по просвета в посолството ни Десислава Парушева, поетите Владимир Исайчев, Галина Дубинина, Наталия Шахназарова, художника Леонид Феодор, Нина Гром, Лидия Анискович, Виктор Зиновиев и други създатели. На срещата участваха и доста български студенти.

На идващия ден се организира и концерт пред преподавателите и студентите в Литературния институт " Максим Горки ". В представянето участваха завеждащ катедра задгранична литература проф. Борис Николаевич Тарасов, преводача Владимир Олегович Бабков, проректора по научна и креативна работа Сергей Фьодорович Дмитренко.

Състоя се и среща в Московското поделение на Съюза на писателите на Русия, която беше водена от ръководителя на съюза Владимир Бояринов и редактора на вестник " Литературная газета " Максим Замшев. Присъстваха членове на управлението на Московската писателска организация, писатели, поети и преводачи.

Творчеството на Владимир Стоянов е тясно обвързвано с българската, съветската и славянската просвета. Той е и дълготраен началник на Славянския център в СОК " Камчия " - културно и духовно средище за осъществяване на българо-руски креативен планове, писателски асамблеи, състезания за млади писатели и преводачи и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР