Посока Култура с Мирослав Боршош ни запозна с истинската история,

...
Посока Култура с Мирослав Боршош ни запозна с истинската история,
Коментари Харесай

Зорница София за филма си: „Майка“ не е само игрален филм, „Майка“ е вдъхновение

" Посока Култура " с Мирослав Боршош ни срещна с същинската история, същинските страсти и същински значимите неща в живота, въодушевили режисьора Зорница София да сътвори кино лентата " Майка ", който потегля по кината у нас.

" Филмът те кара да настръхваш и да схванеш, че да си майка е доста оттатък това просто да родиш дете ", анонсира водещият Мирослав Боршош.

Помогна ли ти това, че познаваш Елена (бел. ред дамата, чиято история се споделя във филма)?

" Тя постоянно ми e била за мен многоинтересн и въодушевяващ образец за това по какъв начин контузията може да се трансформира в успех. Тя участваше в мой документален филм преди доста години, само че вдъхновяващото при нея е работата, метода, който измисля, който през изкуство трансформира живота на много ощетени деца- сираци, деца от улицата и всяккави тежки случаи ", съобщи Зорница София.

Гостенката показа, че дамата, чиято история е пресъздадена, е държалада не бъде използванконкретно животът йи да не бъде тъкмо биографичен филм.

Това е една постоянно срещана история за жена, която не може да има дете, само че тянамира един способ, който прави други деца щастливи, което я прави майка на съвсем 5000 деца на два континента.

" Най-трудно и в същото време най-щастливо ми беше да работя с рални деца сираци. Да вземем решение сКрум Родригес да не снимаме деца актьори, да бъдем колкото може по-автентични. В едни миг сценаря стартира да няма значение. Ние вплитаме техните фантазии във кино лентата. Дария Симеонова в никакъв случай не излизаше от облик и в действителност това от най-труден миг, се превръщаше в най-щастлив ", описа Зорница.

" Има някакъв тип документалистика в цялото нещо ", означи Боршош.

" Да, доста неща са документални, в това число сцената, която пормени финала. В африканската част съвсем напълно са истории, случки и персонажи, които на мен ми се случиха там.

" Филмът не е тежък, той ще ви зареди и ще ви даде опция да разберете, че животът в неговата същинска същина е доста по-голям от дребните неща ", означи водещият.

" За пръв път върша турне с филм и съм удовлетворена, че макар умората, това ни се случва. Това, което получаваме е, че хората споделят " вдъхдовени сме да създадем и ние нещо ". Имаше една жена в Пловдив, която ни сподели: " 10 години възнамерявам да направя нещо и го започвам на следващия ден. " Майка не е единствено игрален филм, Майка е ентусиазъм. ", показа Зорница.

" Това даже не съм го желала, а в действителност в този момент запознат съм публиката, че те се усещат одързостени, окуражени, че всеки един човек може да нпарви стъпката ", добави тя.

" Мислех си, че превъзмогване на контузията и превръщането й в успех през непримиримост, гений, воля, предпочитание. Елена по детски, наивно не се отхвърля, не приема обективната действителност, не приема диагнозите, кара водата да тече нагоре. Това е обичаният ми израз. Това мен ме зарежда ", съобщи режисьорът.

" Таргет групата не е единствено женска. Идват мъже, които реват със сълзи, което в България е вест. Семейства с огромни деца също гледат кино лентата ", показа тя.

|Абсурдно е, че човешки същества са подложени на такова нещо (б.р децата в Африка) ", означи Боршош.

" Те обаче са доста по-щастливи от нас. Това беше изводът, който ни шокира. По-щастливи са, тъй като са признателни. Те са признателни на този ден, че са живи, а ние намираме 600 аргументи да сме нещастни, неудовлетворени, да желаеме още ", заключи Зорница София.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР