Последвайте Гласове в .Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни

...
Последвайте Гласове в .Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Изпращайте сметките за ток и газ в Москва на истинския виновник!

Последвайте ”Гласове " в.
Френската евродепутатка Манон Обри размаха през днешния ден енергийни сметки на изнемогващи частни консуматори пред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ѝ отвърна, че същинският провинен за покачването на цените е Владимир Путин, съобщи Франс прес.  " Знаете ли какво? Изпратете ги в Москва! ", отговори Фон дер Лайен. Междувременно Европейската комисия предложи страните в Европейски Съюз да пестят най-малко пет % от тока, употребен във върховите часове, оповестява Българска телеграфна агенция.

По време на дебатите в Европейския парламент след годишната тирада " За положението на Съюза " на Урсула фон дер Лайен лявата евродепутатка Манон Обри взе думата, като размаха сметки за енергийни разноски, изпратени от нейни сънародници. Обри даде образец със сметката за ток на Жил, която се е нараснала със 113 евро на месец и в този момент индивидът не е сигурен, че ще може да се отоплява през зимата. Тя прочете и друга фактура, 2300 евро за газ за шест месеца, а също и въпрос от консуматор, дали ще би трябвало да спре да яде или да не си пуска осветлението през зимата. 
" Тази рецесия не е резултат само на войната в Украйна и на мерзкия шантаж на Владимир Путин, а е артикул на икономическа система, чиито пропуски би трябвало да признаете ", обърна се Манон Обри към председателката на комисията. 
Минути по-късно, взимайки още веднъж думата пред евродепутатите, Урсула фон дер Лайен контраатакува. " Госпожо Обри, сметките, които показахте, да, те са непостижими, правилно е! Но знаете ли какво? Изпратете тези фактури в Москва, там е виновникът ", съобщи германката, която показа оферти на Еврокомисията за преодоляване скока на цените на газа и електричеството.

Междувременно Европейската комисия предложи през днешния ден страните от Европейски Съюз да се съгласят да вкарат наложително икономисване на ток в часовете, когато цените са най-високи. Предложението на комисията планува икономисване на най-малко пет на 100 от потреблението в 3-4 часа от денонощието, както и страните да се стремят да реализират 10-процентни икономии до края на първото тримесечие на идната година.
Предлага се европейските държавни управления да получат правото да събират краткотраен налог от сдруженията в региона на петрола, газа, въглищата и рафинериите. Ще бъдат облагани облагите, които съставляват над 20 на 100 покачване на приходите по отношение на данните на сдружението в предходните три години.
Комисията планува да се наложи таван на облагите на производителите на ток до 180 евро за мегаватчас. Над този предел облагите ще бъдат прехвърляни към държавния бюджет за преразпределяне като помощи за уязвимите консуматори.
Според плановете на Европейска комисия краткотрайните ограничения ще обезпечат на бюджетите 117 милиарда евро от в допълнение облагане на проивзодителите на ток и 25 милиарда евро от налозите върху другите посочени действия в енергетиката. Комисията планува като метод да се насърчи по-ниското енергийно ползване, да бъдат въведени поощрения в цените за потребителите.
Предложенията на комисията целят преодоляване на енергийната рецесия, провокирана от войната в Украйна и подлежат на утвърждение от Съвета на Европейски Съюз. Очаква се въпросът да бъде разискван на второто за септември изключително съвещание на европейските енергийни министри, планувано за края на месеца. Предвижда се измененията да бъдат въведени от 1 декември и да останат в действие до края на март следващата година.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР