Последствията от промените на климата и въздействието на човека върху

...
Последствията от промените на климата и въздействието на човека върху
Коментари Харесай

Google Earth вече показва как се променя Земята с течение на времето

Последствията от измененията на климата и въздействието на индивида върху е мъчно да си представим, само че с помощта на сателитните фотоси можем да забележим по какъв метод дейностите на хората въздействат на нашата планета в световен мащаб. Гугъл показа едно от най-големите през последните няколко години обновявания на онлайн услугата. Преди време интернет колосът ни даде опция да гледаме света от космоса съвсем в действително време, а в този момент към този момент имаме опция да забележим Земята и в друго измерение – във времето. Това е обновяването Timelapse , което предлага красиви анимации, показващи измененията в другите райони на планетата през последните 37 години. Клиповете могат да бъдат освен гледани само че и изтегляни.

Ръководителят на Гугъл Earth Ребека Мур (Rebecca Moore) се, че учените, откривателите и преподавателите от най-различните страни ще употребяват новите благоприятни условия на Гугъл Earth, с цел да хвърлят светлина върху насъщните проблеми на планетата.

Да отбележим, че в Гугъл Earth и преди имаше нещо сходно, единствено че анимациите бяха 2D. Новата 3D анимация в редица случаи дава опция доста по-реалистично да се видят действителните размери и мащаби в пространството. Така да вземем за пример, може да се види топенето на ледници в продължение на последните четири десетилетия и по какъв начин джунглите на Амазонка отстъпват място на пътищата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР