Последното експресно проучване на Евробарометър, проведено в края на май,

...
Последното експресно проучване на Евробарометър, проведено в края на май,
Коментари Харесай

„Никога няма да се ваксинирам”: България е първа в ЕС с този отговор

Последното експресно изследване на Евробарометър, извършено в края на май, демонстрира, че три четвърти от популацията на Европейски Съюз (75%) смятат имунизациите против COVID-19 за единствения метод за преустановяване на пандемията.

Почти седем от всеки 10 интервюирани европейци (69%) към този момент са имунизирани или желаят да бъдат имунизирани допустимо най-скоро, а 79% имат намерение да бъдат имунизирани до края на годината.

Съществуват обаче обилни разлики сред държавите-членки и според от възрастта на респондентите. Хората на възраст под 45 години се оказват измежду по-колебливите. Средно 70% мислят, че Европейски Съюз играе основна роля за обезпечаването на достъп до ваксини против COVID-19 в своята страна.

По отношение на обособените страни, България е първа в Европейски Съюз по % дали отговор " в никакъв случай " на въпроса " Кога смятате да се ваксинирате против COVID-19? ". Цели 23% от българите споделят " в никакъв случай ", до момента в който приблизително за Европейски Съюз процентът е девет. 20% от българите са дали отговор, че към този момент са се ваксинирали, до момента в който приблизително за Европейския съюз този % е 37. България изостава във имунизацията на своето население спрямо другите европейски страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР