Последният звънец в края на учебната година бележи настъпването на

...
Последният звънец в края на учебната година бележи настъпването на
Коментари Харесай

Лятно приключение по уеб програмиране в Advance Academy | Уеб програмиране за ученици

Последният звънец в края на образователната година бележи настъпването на дълго чаканата лятна почивка. Макар лятото да е синоним на отмора, занимания и плаж, за какво да не бъде и синоним на нови умения и познания. Ние от Advance Academy имаме вяра, че лятото може да бъде по-пълноценно, като предоставяме на всички възпитаници опция за асимилиране и развиване на умения, които ще им дадат начален старт в най-бързоразвиващия се бранш – ИТ.

На 03 юли и 04 юли започва летният курс по Уеб програмиране за възпитаници от 5 до 12 клас. Курсът е освен това от встъпление в уеб създаването. Той е лятно премеждие, в което децата могат да се потопят в света на кодирането, да изразят творчеството си и да видят по какъв начин концепциите им се осъществят.

Какво ще вършим?
Ще научим градивните детайли на уеб

Интернет е като голям океан, а уебстраниците са корабите, които плават в него. Но по какъв начин се строят тези кораби? Отговорът е HTML. HTML придава структурата на всяка уебстраница. Той е основата, върху която се построяват всички уеб страници. В летния курс децата ще се срещнат с фундаментите на HTML – от основаване на заглавия, параграфи и описи до вграждането на изображения и връзки. Те ще видят по какъв начин „ суровият “ текст се трансформира в структурирано уеб наличие.

Ще рисуваме уеб със CSS

HTML може да построи структурата, само че CSS прибавя естетическата прелест на уебсайтовете. Ако HTML е платното, CSS е палитрата от цветове, които вършат уебстраницата привлекателна. С помощта на CSS децата ще могат да персонализират уебстраниците си тъкмо както биха декорирали стаята си. По време на курса децата ще научат по какъв начин да ползват стилове, да трансформират цветове, да трансформират шрифтове и да настройват оформлението на уеб страницата, тъй че уебстраницата им да излъчва тяхната характерност.

Независимо дали желаете вашето дете да е идващия Марк Зукърбърг или просто да може да работи с компютри, писането на код е умеене, което е доста потребно. Децата се учат да вземат решение значими проблеми, усъвършенства творчеството, новаторското мислене и умеенето за другарство. Чрез програмирането, децата стартират да възприемат технологиите към себе си по различен метод. Вече няма да употребяват компютъра единствено, с цел да получават информация и да се забавляват. Ще знаят по какъв начин да го употребяват, с цел да основават разнообразни неща на него, да показват концепциите си и да ги споделят с останалите.

Летен курс по уеб програмиране за възпитаници 5-12 клас

е мястото, където може да предоставите опция на вашето дете да се забавлява, до момента в който придобива доста нови познания и умения. Целта на нашата лятна академия е да помогне на децата да създадат първата крачка в света на програмирането. В свят, в който технологиите са неизбежна част от всекидневието на децата ни, уменията по програмиране скоро ще бъдат толкоз значими, колкото и знанията по непознат език.

За повече информация и записване можете да се обадите на телефон 0889990030, на email – [email protected] или адреса на академията, Варна, улица „ Димитър Икономов “ 19, ет. 3.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР