Последният за годината турнир от Големия шлем се подава зад

...
Последният за годината турнир от Големия шлем се подава зад
Коментари Харесай

Задава се нова битка между Швьонтек и Сабаленка

Последният за годината шампионат от Големия шлем се подава зад ъгъла и още веднъж ще бъде вълнуващо. След като ви запознахме с главните любимци при мъжете, в този момент е ред и на дамите. Ига Швьонтек завоюва шампионата през предходната година, побеждавайки Онс Жабур на финала, и полякинята още веднъж е любимка да вдигне трофея в Голямата ябълка.

Арина Сабаленка, Коко Гоф, Елена Рибакина, Джесика Пегула и Жабур също ще преследват славата.

Топ поставената Швьонтек ще се стреми да отбрани сполучливо купата си. Полякинята започва против Ребека Петерсон, след което при победа ще играе с Дария Савил или Клерви Нгунуе. В трети кръг международната №1 би могла да се изправи против Лорън Дейвис, Данка Ковинич, Елизабета Кочарето или квалификантка.



Ига Швьонтек е устремена към нова купа

Шестата сложена Коко Гоф е най-вероятната съперничка на Швьонтек на четвъртфиналите. Американката е в чудесно разположение на духа след купата от WTA 1000 шампионата в Синсинати предходната седмица. Швьонтек и Гоф се срещнаха на полуфинал в Охайо.



Елена Рибакина в деяние

Четвъртата сложена Елена Рибакина стартира против Марта Костюк, а при победа ще се изправи против Айла Томлянович или Пана Удварди. При постигане до трети кръг, миналогодишната шампионка от Уимбълдън ще играе с Анна Калинская, Катерина Синякова, Кейла Дей или Сорана Кърстя.

Във втората четвъртина има много качествени тенисистки, само че Каролина Мухова е измежду най-явните претендентки за място в топ 8, откакто неотдавна игра край в Синсинати.

Първата ракета на домакините – Джесика Пегула, ще играе с Камила Джорджи в първия кръг, след което може да се изправи против Патриция Тиг или Ребека Марино.

Потенциалните й съпернички за трети кръг са Елина Свитолина, Ана-Лена Фрийдзам, Анастасия Павлюченкова или квалификантка.

В тази четвъртина е и първата ни ракета Виктория Томова. Вики стартира шампионата против международната №58 Пейтън Стърнс.

При постигане до втори кръг тя ще се изправи против Клара Таусон или Анастасия Потапова, а евентуалните й съпернички за третата фаза са Каролин Гарсия, Кейти Боултър, Даян Пери или квалификантка.



Арина Сабаленка

Арина Сабаленка стартира против Марина Заневска, след което й следва конфликт с Анна Блинкова или Джоуди Бъридж. В трети кръг беларускинята би могла да играе с Каролина Плишкова, Клара Бюрел, Каролин Доулхайд или тенисистка от пресявките.

Финалът на сингъл при дамите ще се играе в събота, 9 септември, от 17:00 часа наше време. А борбата за купата на двойки е ден по-късно, от 14:00 часа.

За място на полуфинала състезателките ще получат по 780 точки за международната класация и ще прибавят $774 000 към банковата си сметка. След това мизита се повишава - финалистката ще получи 1300 точки и $1 500 000, а шампионката 2000 точки и 3 млн. от американската валута.

На трети следващ шампионат от Шлема лидерката в международната класация Ига Швьонтек ще се конкурира за челната позиция с Арина Сабаленка.

Полякинята ще оглавява седмичната ранглиста за 74-та и 75-а следващи седмици, до момента в който тече конкуренцията в Ню Йорк. За да резервира първото си място, Швьонтек би трябвало да напредне с един кръг повече от беларускинята.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР