Последният успех на Григор Димитров в Бризбън разпали спортни и

...
Последният успех на Григор Димитров в Бризбън разпали спортни и
Коментари Харесай

Ще смени ли Хасково името си заради Гришо?

Последният триумф на Григор Димитров в Бризбън разпали спортни и тенис пристрастености у нас. Както стана и след шахматния ни успех, всеки стана експерт в аристократичния спорт, наясно е с форхенд и бекхенд, и така нататък

Сто и седемнайсет подписа събра занимателната концепция за преименуване на Хасково на Григордимитрово. Тя се роди в онлайн петиция, споделяна във Facebook.

След като най-хубавият ни тенисист Григор Димитров завоюва купата на шампионата от сериите АТР 250 в Бризбън, някои от почитателите му непринудено измислиха родният му град да носи неговото име.

Другите оферти са Григордимитрово, Велико Гришово, Горен Григор, Нова Григора. Продуцентът Андрей Арнаудов не би се подписал в петицията, тъй като е смешка, само че признава, че е доста смешна.

“Григор Димитров продължава да жъне триумфи на тенис кортовете и да слави България по света. Според нас е извънредно време той да последва стъпките на Иван Владимирович Мичурин и Георги Димитров и да бъде почетен с достойнството български град да носи неговото име ”, написа в онлайн петицията.

Актьорът Бойко Кръстанов я показа във фейсбук профила си, а под поста му се родиха още оферти за име - Гришово, а парк “Кенана ” да стане парк “Мачкай Гришо ”.

Освен новото име на града някои към този момент разискаха и по какъв начин да се споделят две от улиците в него - ул. “Николшер Цингер ”, която ще бъде пресечна на улица “Марияшар Апова ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР