Последният състезателен ден на Световното първенство по тай чи в

...
Последният състезателен ден на Световното първенство по тай чи в
Коментари Харесай

Петър Драгоев спечели златато в Ян стил на световното по тай чи

Последният спортен ден на Световното състезание по тай чи в Бургас донесе и мечтаното злато на България. Капитанът на българския тим - Петър Драгоев завоюва първото място в категория обичаен Ян жанр. В надпреварата сили мериха близо 500 участници от 35 страни, като на терена бяха и всички най-силни азиатски страни, ред които Китай, Виетнам, Малайзия, Хонгконг, Тайпе и Макао.

 Снимка 381418

Другият триумф пристигна от присъединяване на Десислава Холодна, която е ученичка на Петър Драгоев и въпреки да тренира от едвам четири години съумя да вземе бронза в категория Чън жанр меч в доста оспорвана конкуренция.

Петър е треньор в клуб " Черен змей " - София, персонален възпитаник на към този момент починалия занаятчия на бойните изкуства Красимир Димитров - Китаеца. През ноември 2014 година неговият клуб беше публично лицензиран като Присъединено учебно заведение към Международната Тай Чи Чуан асоциация на семейство Ян, с което е един от дребното, приети и работещи за разпространяването на достоверния жанр.

Тай чи е едно от най-широко практикуваните бойни изкуства в света през днешния ден с 250 милиона практикуващи в целия свят. То се характеризира с бавните и грациозни придвижвания и комбинацията от мощни и меки техники. В този жанр се включват подстиловете Чън, Ян, Сун и У, а това, което го прави толкоз известен са изгодите за здравето, които носи.

 В Бургас бе намерено Световното състезание по тай чи чуан
В Бургас бе намерено Световното състезание по тай чи чуан

Грандиозната гала по откриването на форума събра овациите на задграничните тимове
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР