Последният ни ден в Буенос Айрес първоначално бе планиран за

...
Последният ни ден в Буенос Айрес първоначално бе планиран за
Коментари Харесай

От Буенос Айрес до Тигре


Последният ни ден в Буенос Айрес в началото бе плануван за еднодневна разходка до Колония дел Сакраменто - малко картинно градче в Уругвай, учредено през 1680 година от португалския шеф на Рио де Жанейро. За страдание, не успяхме да си закупим билети за ферибота авансово и ни предложиха да се насладим на по-спокойна разходка с трен до Тигре.

Тигре е дребен град на 35 км северно от Буенос Айрес, ситуиран на делтата на река Лухан. Водите на Лухан са богати на желязо с помощта на притоците му от джунглата навътре в Южна Америка, което ги прави в цвят " капучино ". И макар че тези води по никакъв метод не са ми привлекателни, разходката по брега на реката е в действителност приятна. Тигре предлага отлични условия за водни спортове поради множеството си канали. А когато видяхме действия, особено ориентирани към възрастните, ми стана някак благо. Минахме около група пенсионери, допускам, които танцувално правеха гимнастика покрай реката и пееха " Аз съм дядо-тигър ".:-)

Също по този начин по крайбрежието са подредени много дребни ресторантчета, предлагащи апетитен прелестен обяд под сенките на дърветата и с панорама към реката.



Музеят на изкуството в Тигре несъмнено заслужава внимание. Въпреки че ние не влязохме, защото предпочетохме да прекараме времето си навън, архитектурата на постройката и прелестните й градини на самия бряг на реката доставят голямо наслаждение на сетивата.





Следващото местенце, което искахме да посетим в Тигре, беше пазарът на Плодовото пристанище (Puerto de las Frutas). То се намира на отсрещния бряг на реката и с цел да стигнем до него, трябваше да се върнем до центъра, където беше най-близкият мост. Пазарът е относително огромен и разнообразието на предлаганите артикули там е голямо - от плодове и кошници до кожени произведения и мебели. Аз персонално желаех да си купя от всичко, тъпо единствено, че не бях с по-голям куфар. Между другото, забавно е да отбележа, че търговията в Аржентина е обичайната, с най-малък импорт на артикули. Дори мултинационалните марки на облекла съвсем не се срещат.



Много покрай входа на пазара се намира железопътната гара на крайбрежния трен (Tren de la Costa) назад към Буенос Айрес. Пътуването с него е малко по-дълго, само че предлага прелестни гледки, с помощта на които времето минава незабелязано.

Първоначално бях доста въодушевена да посетя Сакраменто, само че да си призная, веселя се че вместо това отскочихме до Тигре. Лежерната му атмосфера беше тъкмо това, от което имахме потребност след градския маратон в Буенос Айрес. А и ни презареди с сила. На идната заран ни очакваше едно магическо пътешестване към Ушуая и Края на Света.



 

Randomly Blogging Around е план, отдаден на преследването на фантазии, в това число и на тези леко позабравените, които с времето по една или друга причина са останали на назад във времето. Мина твърдо има вяра, че забързаното всекидневие няма никакво право да й лишава фантазиите и споделя прекарванията си без филтър и розови очила в блога си и в Инстаграм.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР