Последният жив офицер на Царство България – о.з. полковник Дянко

...
Последният жив офицер на Царство България – о.з. полковник Дянко
Коментари Харесай

Почина о.з. полковник Дянко Марков

Последният жив офицер на Царство България – о.з. полковник Дянко Марков почина на 99 година. Тъжната вест съобщават негови близки.

Той е деец от Втората международна война и джентълмен на медал за смелост. Преди три години полковник Марков бе почетен с почетен знак на Министерството на защитата под звуците на остарелия химн на България – „ Шуми Марица “.

Дянко Марков, прекарал години по лагери и затвори по времето на така наречен „ социализъм “, бе депутат във Великото национално заседание. Той „ пръв и единствен дръзва да показва, че тогавашният заместник-председател на Народното събрание, Благовест Сендов, е изменил на истината и клетвата си и, потвърждавайки лъжи в Израел по адрес на българите, е опозорил страната си в името на вярата си към комунизма. Комунистите по този начин и не прощават на Марков и години наред заливат името му с клюки. 

" Нито една от тях не се заинтересува да отбрани неговите права, когато през последните години ставаше жертва на голям брой набези, побои и ограбвания в дома му ", написа по негов адрес политикът-консерватор Кристиян Шкварек на персоналната си страница във Facebook.

„ Дянко Марков стана емблема на истината и битката за нея. Имах достойнството да се срещна и беседвам три пъти с него, последният от които беше, когато почитателите на огромен софийски футболен клуб му купиха и инсталираха домашна тревога, с цел да бъдат прекъснати нападенията в дома му ".

Нещо, което никой от правозащитниците и бранителите на " маргиналните и уязвими групи " не се сетиха да създадат, нито пък се съгласиха да отразят. Те няма да отидат там, където Дянко отива в този момент. Мир на душата му! “, приключва той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР