Последният двубой от елита за календарната 2019 година завърши по

...
Последният двубой от елита за календарната 2019 година завърши по
Коментари Харесай

Славия се добра до равенство 1:1 срещу Лудогорец

Последният дуел от елита за календарната 2019 година приключи по повече от трагичен метод. Шампионите от Лудогорец позволиха трето следващо тъждество в шампионата, откакто този следобяд не съумяха да побеждават при визитата си на Славия (1:1). " Орлите " на Станислав Генчев повториха неприятния за тях сюжет от мача с Ференцварош, защото разрешиха да получат изравнително попадение в последната секунда на мача. Тогава " зелените " подцениха центриране в своето наказателно поле и Велковски се възползва, с цел да зарадва дребното, само че правилни почитатели на домакините.

Преди това лудогорци бяха разкрили още през първата част посредством Чибота и на пръв взор не се виждаше по какъв начин ще изтърван контрола на събитията, с оглед вялата игра на техния противник. Ремито ще зарадва втория във краткотрайното класиране Левски, който макар грешката си през днешния ден против Локо (Пд), ще зимува на пет точки зад Марселиньо и компания.

Двубоят в квартал " Овча купел " стартира в видимо умерено движение, през което нито един от двата отбора не заплаши рисково своя конкурент. За отбелязване беше първият прецизен изстрел по посока лудогорската врата от страна на " белия " капитан - Галин Иванов.

Лудогорец подсети за себе си с първа рискова офанзива в 13-ата минута. Дан Битон съумя да изведе Жоржиньо зад защитата на Славия, който със сетни старания доближи топката до аутлинията и я върна към Якуб Шверчок. Полският нападател стреля мощно, само че Стергиакис мазета в корнер.

Постепенно първенците започнаха да получават все по-голям надзор над срещата. Резултатът можеше да бъде открит, откакто Шверчок откри пространство в защитата на Славия и пусна за непокрития Чибота. Африканецът стреля без подготовка, само че вратарят на " белите " мазета с крайник. За добавка не съумя да се пребори и дебнещият на далечната греда Жоржиньо!

Пропускът не отчая " орлите " и след единствено още няколко минути, попадението в тяхна изгода въпреки всичко беше реалност. Жоржиньо елегантно преодоля по фланга Янис Карабельов, след което центрира за Чибота. Крилото сюрпризира всички с доста техничния си изстрел с глава. Той свари неопитен стража Стергиакис и влетя в неговата мрежа за 0:1.

Славия опитва да отговори бързо на предизвикването с добра опция пред Галин Иванов в 28-ата минута. Националът на България се възползва от хубаво центриране на изненадващо присъединилия се по фланга Христов, изстрелът му обаче мина високо над горната греда на Ренан. Малко по-късно прецизен шут записва и Ради Кирилов.

Неприятна вест сполетя треньорския щаба на Лудогорец, когато в 31-ата минута Жоржиньо се хвана за лявото си бедро, а това означаваше завършек на мача за звездата на Гвинея-Бисау. На негово място наложително се появи Станислав Манолев.

Якуб Шверчок направи обичайния си огромен пропуск с екипа на гостите в 34-ата. Полякът направи положително двойно подаване с Чибота, след което насочи несериозно в навън, все пак, че беше самичък против Стергиакис.

Димо Бакалов опита точността на своя изстрел в 39-ата, когато от междинна отдалеченост технично прати кълбото към долния ляв ъгъл на Славия. Стергиакис обаче докосна топката с върха на пръстите си и тя откри единствено външната част на неговата мрежа.

Славистите можеше да започват втората част с безразсъден автогол в своята мрежа. Центриране от фаул беше продължено с глава от Манолев, а по-късно Карабельов почисти, само че с лекия риск от това да накаже своя сътрудник Стергиакис.

Ботев (Пловдив) победи Витоша с 2:0 като посетител
Фамозен гол на Неделев въодушеви Ботев за шеста поредна победа в шампионата

" Канарчетата " се постановиха с 2:0 при визитата си на Витоша

Лудогорец още веднъж се размина с втори гол в мача с настъпването на 52-ата минута. Стергиакис не се намеси по никакъв начин добре при центриране от корнер, при създалото се меле Козмин Моци стреля към опразнената врата, само че на голлинията беше застанал Андреа Христов, който почисти във допустимо най-подходящия миг.

В 68-ата минута Якуб Шверчок бе изведен зад защитата на Славия, само че офанзивата на гостите беше спряна поради засада. Телевизионните повторения обаче демонстрираха, че нападателят е на една линия с Милен Гамаков.

Футболистите на Славия пък имаха искания за дузпа към основния съдия Стоянов в 70-ата, само че той подмина обстановката с безмълвие.

Големият призрачен сън за Лудогорец настъпи в последната допустима минута на мача. По сходство на мача с Ференцварош, " орлите " се пропукаха при финалната офанзива на своя конкурент и позволиха изравняването. След като Славия по този начин и не реализира някакъв финален напън, момчетата на Загорчич се добраха до точката в 94-ата минута. Емил Стоев майсторски проби по крилото, след което центрира на далечната греда за Велковски. Крайният защитник надбяга неориентирания Манолев и с глава матира Ренан, с цел да вгорчи оптимално идните празници за разградския отличник.

В първия кръг за новата година, Лудогорец ще посрещне вкъщи Ботев (Враца), до момента в който Славия ще гостува на Арда (Кърджали).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР