Последният доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) разгоря

...
Последният доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) разгоря
Коментари Харесай

Бившият директор на „Автомагистрали“: Това „бебе“ трудно си е изкарвало хляба, не е било на хранилка


Последният отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) разгоря нов политически спор.

Преди няколко месеца прокуратурата изиска спомагателна информация по данните от отчета на особено основаната междуведомствената комисия, която трябваше да ревизира всички контракти за строителство на пътища, възлагани над размерите на настоящите контракти с компаниите за пътно поддържане.

Това са същите компании, които при един диалог с Кирил Петков Гроздан Караджов назова “бебета, които плачат” - имитация, която по-късно Кирил Петков подсети няколко пъти.

„ Думичката „ бебета “ на Гроздан беше в една полемика. Той сподели – да платим по-бързо тези 1,1 милиард лв., тъй като моите бебета почват да плачат. И ние казахме кои са твоите „ бебета “. „ Бебета “, свързани с Делян Пеевски, с хора като Таки? Понеже парите, които той искаше, отиваха в същите тези строителни компании, за нас беше необикновено, че сме пристигнали с концепцията за нулева приемливост към корупцията, а желаеме да платим на същите компании, които са свързани и с Автомагистрала „ Хемус “, сподели в ефира на bTV Кирил Петков.

„ Текущите поправки и поддържането са възлагани по контракти от страната. АПИ е страната, нали по този начин? Когато „ Автомагистрали “, също едно от тези сдружения – може би и то „ бебе “. Мога да кажа от първо лице, че това „ бебе “ много мъчно си е изкарвало хляба и не е било на хранилка и на прехрана. Ако не си свършиш предоставената работа, получаваш наказания. Може да не получиш възнаграждение “, сподели в „ Тази неделя “ Десислава Христова, някогашен шеф на „ Автомагистрали “.

По думите ѝ „ Автомагистрали “ е превърната в разпределителна гара към компании и никой не е поискал два развие потенциала ѝ.

„ Срамувам се да чувам тези политици. Жалко е, че такива хора се допират до власт, изключително по този начин нареченият ни министър председател. Това, което разяснява, е позорно. Начинът на говорене демонстрира какъв брой са некомпетентни и ненаясно. Изобщо не знаят защо са във властта “, сподели още Христова.

Според нея не е редно да се приказва за български компании по този позорен метод.

„ Никой не отглежда „ бебета “, безапелационна бе тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР