Последните заявления, идващи от САЩ и Великобритания, които се очертават

...
Последните заявления, идващи от САЩ и Великобритания, които се очертават
Коментари Харесай

Доц. Ал. Сивилов: Заплахите от Запада задълбочават връзките между Русия и Китай

" Последните заявки, идващи от Съединени американски щати и Англия, които се обрисуват като водещите страни в държанието на западната цивилизация, като главен съперник се отбелязва Китай, само че и Русия е възприемана като сериозна опасност, най-много военна ", разяснява пред БНР историкът доцент Александър Сивилов. 

Според него опасността, идваща от Съединени американски щати и Европа, става причина да се задълбочат връзките сред Русия и Китай.

Той изрично акцентира, че локалните кавги в България са отражение на тази огромна игра :

" Ясно виждаме, че те съответстват със заявките и от Вашингтон, и от Европа. За следващ път ние се оказваме една от пионките, които следват огромния брат в битката, която стартира в този момент ".

Доц. Сивилов посочи, че не поддържа тезата за нова Студена война, тъй като в този момент няма идеологически разлики сред оформящите се блокове, а има страни, които се борят за икономическо превъзходство и световен престиж.

Западното общество е съумяло да изпразни от смисъл демокрацията, счита историкът и добави:

" Сега се оформя един блок - Русия и Китай, в който демокрацията се трансформира в мръсна дума, а не би трябвало да е по този начин .... Тъжно е това, че демокрацията се трансформира в разменна монета. Ние сме наясно с това, че на доста места, където е декларирано демократично ръководство, то на процедура не съществува ".

Интервюто на Петър Волгин с доц. Александър Сивилов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР