Последните седмици имаме доста активен диалог как да започне учебната

...
Последните седмици имаме доста активен диалог как да започне учебната
Коментари Харесай

Юлиян Петров: Искаме възможно най-много присъствено образование, в краен случай дистанционно



„ Последните седмици имаме много деен разговор по какъв начин да стартира образователната година , като мотото на тези диалози беше -  допустимо най-вече присъствено обучение, в краен случай отдалечено “, уточни в „ Преди всички “ Юлиян Петров, ръководител на профсъюз Образование към КТ-Подкрепа за това какво демонстрират последните им съвещания с МОН по какъв начин ще стартира образователната година.



„ Този път ни се желае, при тази вълна, Министерството на здравеопазването да затвори последно учебните заведения, като затвори градския превоз, моловете, последно да се затварят учебните заведения и детските градини. В последните ограниченията се съблюдават най-стриктно “, твърди Попов.

По думите му би трябвало да се търсят по-гъвкави решения в кои случаи и по какъв начин да се минава към отдалечено образование , когато региона премине в алената зона, като се има поради мнението на регионалните управления и училищтните колективи, като централните решения на страната ощетяват по-скоро учениците. Спорен е и въпросът с тестването на учениците, както и на учителите, изключително на тези, които не са имунизирани.

" Но пък ние настояваме и за безвъзмездни проби за антитела , освен антигенни. Много е порочна практиката родителите да имат право да вземат решение дали детето да учи отдалечено, това би трябвало да се промени и да се отнеме тази опция, това е група неточност ", счита още Петров.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР