Последните събития в отношенията с България бяха във фокуса на

...
Последните събития в отношенията с България бяха във фокуса на
Коментари Харесай

Пендаровски: Забрана за влизане в страната на евродепутат и на други български политици

Последните събития в връзките с България бяха във фокуса на извършеното през днешния ден съвещание на Съвета за сигурност на районен съд Македония, заяви кореспондент на БГНЕС.

Както разгласи президентът на страната Стево Пендаровски, съветът е внесъл предложение до държавното управление да се забрани влизане в страната на един евродепутат и на няколко други лица, за които има подозрение, че са свързани с съветските разследващи служби.

Очаква се на 4 февруари в Скопие да дойде проведена група за отбелязване на годишнината от раждането на Гоце Делчев. Групата ще има за цел нарушение на сигурността за дестабилизиране на страната и на връзките с България, съобщи още президентът. Той акцентира, че ще бъдат подхванати всички нужни ограничения за сигурност от границата до саркофага на Гоце Делчев в църквата „ Св. Димитър ” в Скопие.

„ Според наличните разбори и информация на способените органи, става въпрос за проведена активност от структури в прилежаща България, която се е активизирала изключително след приемането на Европейската преговорна рамка през юли предходната година. Същите тези структури към този момент са мобилизирани логистично и финансово, с цел да подкрепят проведеното идване на няколко души в Скопие на 4 февруари, когато означаваме рождения ден на Гоце Делчев. Според всички оценки това ще бъде събитие с висок риск за сигурността и способените органи не би трябвало да бъдат единствено безмълвни наблюдаващи на това, което ще се случи ”, сподели Пендаровски. /БГНЕС

Скопие / районен съд Македония
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР