Последните развития от войната Израел-Хамас. Израелската армия нареди да се

...
Последните развития от войната Израел-Хамас. Израелската армия нареди да се
Коментари Харесай

Войната на Израел с Хамас: Израел разширява заповедите за евакуация, докато офанзивата се измества към южната част на Газа

Последните развития от войната Израел-Хамас.

Израелската войска подреди да се изтеглят повече региони във и към втория по величина град в Газа Хан Юнис, защото пренасочи офанзивата си към южната половина на територията, където съгласно тях се крият доста водачи на Хамас.

p>

Съобщава се за тежки бомбардировки през нощта и в неделя в региона на Хан Юнис и южния град Рафа, както и в елементи на север, които преди този момент бяха в центъра на бурната въздушна и наземна акция на Израел.

Много от 2,3-милионното население на територията е натъпкано на юг, откакто израелските сили подредиха на цивилните да изоставен севера в първите дни на 2-месечната война.

С подновяването на боевете, очакванията понижиха, че може да се контракти ново краткотрайно помирение. Едноседмичното преустановяване на огъня, което изтече в петък, улесни освобождението на десетки държани от Газа израелски и задгранични заложници и палестинци, затворени от Израел.

„ Ние ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР