Последните поройни дъждове нанесоха сериозни щети на много от плажните

...
Последните поройни дъждове нанесоха сериозни щети на много от плажните
Коментари Харесай

Безстопанствена тръба унищожава плажа в Крайморие

Последните поройни дъждове нанесоха съществени вреди на доста от плажните линии по южното ни Черноморие. Сериозно потърпевш е плажът в Крайморие. Южната част на линията е прорязана от канализацията за дъждовна вода, а тръбата, която би трябвало да я води във вътрешността в морето, е излязла върху пясъка.
След първите значителни превалявания на 11 януари тръбата за отклоняване на дъждовната вода на плажа в Крайморие е разрушена. Според концесионера възобновяване ѝ би трябвало да се поеме от ВиК сдружението. А при всеки идващ дъжд казусът се задълбочава, тъй като се отнася огромно количество пясък в морето.
"В момента има в морето вкаран пясък над 1500 кубика, който е отмит от линията. Искам да заявя, че това е продължение на това оборудване и за него имат грижа ВиК-Бургас ", съобщи Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие
От водоснабдителното сдружение в Бургас обясниха, че тръбата не е тяхна и по тази причина те няма да поемат ремонта на оборудването.
Концесионерът на плажа увери, че вредите на линията ще бъдат възобновени за началото на летния сезон.
„ Първо би трябвало това оборудване да бъде ремонтирано, тъй като аз каквото и да направя сега всеки идващ дъжд в действителност ще предизвиква това, което е сега ", сподели концесионерът.
Стопанинът на плаж Крайморие е изпратил писмо до община Бургас, регионалната администрация, както и до водоснабдителното сдружение, с цел да може казусът да бъде решен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР