Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра

...
Последните действия на премиера Кирил Петков, включително и на министъра
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Последните действия на Кирил Петков са престъпление

Последните дейности на премиера Кирил Петков, в това число и на министъра на околната среда и водите, са закононарушение. Това сподели в студиото на " Денят стартира " депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Първо, в последния ден Петков оповестява, че има договорирани 7 кораба, само че няма къде да бъдат разтоварени. Ако е било допустимо да се реши този въпрос, те би трябвало да са ги решили. Казват - идващото държавно управление след нас и потоп, изясни Аталай.

Другото деяние е на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов поради Топлоелектрическа централа Брикел.

" Спирането на Топлоелектрическа централа Брикел, който създава енергийна суровиняа за месец към 100 000 тона за Бобов дол, Топлоелектрическа централа Русе, Топлоелектрическа централа Сливен и отоплението на Брикел. Това значи, че Рудник 2 половината работи за брикел. Ако спрем Брикел, това ще бъде последващо закононарушение ", сподели Аталай.

Той даде и различен образец. За това, че на разискването за КЕВР в Народно събрание са поискали чуване на премиера, министъра на енергетиката и на Лена Бориславова.По думите на Аталай, обаче, в този миг Петков е бил с АЕЦ, където " да подпише контракт за нарушение на нуклеарната централа ".

" Без узаконяване от Агенцията по нуклеарно контролиране, ти да накараш управлението на една нуклеарна централа да наруши сигурността си и то преди да отидеш на избори. Никой не споделя, че не може и не би трябвало да има диверсификация, само че натискът на премиера върху управлението на едно дружество, натискът на министъра на екологията върху друго дружество, което обезпечава топлота и електрическа енергия... ето ви три образеца, които ви споделих, че са свързани с закононарушения и по които може да се търси отговорност от това ръководство рано или късно ", сподели Рамадан Аталай.

По думите му още след вота на съмнение е станало ясно, че четворната коалиция е завършила с силата си и не е трябвало да се чака. Определи решението на Българска социалистическа партия да върнат мандата като вярно.

За връщането на Иван Иванов за ръководител на КЕВР Аталай сподели, че връщането му е обвързвано с наредбите в Закона за енергетиката, които споделят, че остарелият ръководител извършва длъжността си, до момента в който е определен нов. След като няма определен нов, значи Иванов може да се върне незабавно, счита Аталай.

Според него четвърто закононарушение е, в случай че това държавно управление целеустремено се стреми да банкрутира " Булгаргаз ".

" Моята молба е министър председателят колкото се може по-бързо да спре да се занимава с енергетика и да не подписва неизгодни контракти за страната ", сподели Рамадан Аталай.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР