Последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести

...
Последните данни на Националния център по заразни и паразитни болести
Коментари Харесай

МЗ с препоръки как да се предпазим от COVID-19

 Последните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания демонстрираха, че Делта разновидността изцяло е завладял страната ни. От Министерството на здравеопазването разгласиха рекомендации, с цел да се предпазим от заразяване. 

Препоръчва се спазването на същите противоепидемични ограничения, но доста по-стриктно, тъй като този вид се предава по-лесно. 

" За да ограничим разпространяването му, би трябвало да се съобразяваме с всички ограничения, които се вкарват от Министерство на здравеопазването по отношение на развиването на епидемиологичната конюнктура, като да вземем за пример да съблюдаваме отдалеченост, да заобикаляме събиранията на закрито. Максимално би трябвало да ограничим опциите и местата, където се срещат хората и могат да се заразят ", показват от Министерство на здравеопазването.

От там напомнят, че ваксините са главното средство за профилактика. 

" Нямаме друга надеждна опция, която да защищити хората. Те ни пазят в доста висок % и от Делта разновидността - доста сполучливо против заразяване, а също така и от тежко протичане и хоспитализации ", поучават от здравното министерство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР