Последни часове, в които от Продължаваме промяната могат да търсят

...
Последни часове, в които от Продължаваме промяната могат да търсят
Коментари Харесай

Политолози и социолози: От програмата на ПП нищо не зависи, тя няма да привлече гласове

Последни часове, в които от " Продължаваме промяната " могат да търсят поддръжка преди да предадат мандата на президента. Ще им помогне ли управническата стратегия за намирането на изчезналите гласове?

" Продължаваме промяната " е на корекция. Първи късмет през днешния ден, идващият - евентуално есента. Колкото и да е хубава тази стратегия, от нея нищо не зависи. Тя няма да притегли гласове. Но няма да отблъсне, тя е напълно класическа. В тази палитра има съвременни, смислени, рационални ограничения, само че и популистки ", разяснява политологът Анна Кръстева в " България заран ".

Според нея политиците се карат, а президентът печели.

" Очевидно, че ще се чака до последния миг, до нощес няма изясненост дали те ще могат да изпълнят мандата. Програмата няма значение, защото въпросът надалеч не е дали изпълняваме по-лява или по-дясна стратегия, а дали ще изпълняваме нещо. Ако не се реализира този мандат, ще се отиде на предварителни избори с много подозрителен резултат. Далеч не е ясно какво ще се случи на избори и дали изобщо ще е допустимо съставянето на държавно управление с ново болшинство ", посочи социологът Кольо Колев.

Той сподели още пред Bulgaria ON AIR, че данните дотук демонстрират опция за серия от служебни държавни управления и политически рецесии и неспособност да се сформира държавно управление. По думите му най-вероятно е да не се сформира държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната ".

" Изборите могат да бъдат като катарзис и някои силиконови партии да отпаднат или една-едва да преминат. Силиконова партия значи атрактивна опаковка с подправена осанка - дава обещание едно, прави тъкмо противоположното. Ярък образец е " ИТН ", която влиза с многочислените гласоподаватели, които желаят смяна, а тя работи срещу смяната и се съюзява с носителите на статуквото ", изясни Кръстева.

Колев счита, че неточност на настоящето ръководство е спирането на разплащанията за газа, което слага стопанската система на страната в тежко състояние. Също по този начин историята с съветските дипломати, което в предизборна обстановка настройва хората против тях.

" Няма да забележим ново болшинство в Народното събрание след избори, в случай че не се реализира една прегръдка сред ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", в случай че влязат. С концепцията, че би трябвало да се образува държавно управление на националното избавление и евроатлантическите полезности. Но това ще бъде отвод на " Продължаваме промяната " от концепцията за смяна. Това ще бъде нетрайно обучение, което ще бъде заредено с вътрешни несъгласия и ще ни върне в положението, в което се намираме сега ", изясни социологът.

" Навлизаме в интервал на избори. Хубавото на изборите, че политиците не би трябвало да се занимават със себе си и да дойдат при жителите да обещаят действителни неща. Следващите избори няма да дадат постоянна настройка, ще има някаква серия още веднъж на неустойчивост, която ще даде опция на поява на нови партийни субекти ", счита Кръстева.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР