Последиците от „Дивангейт“, инцидентът със стола от миналата седмица, продължават

...
Последиците от „Дивангейт“, инцидентът със стола от миналата седмица, продължават
Коментари Харесай

Искат оставката на Шарл Мишел заради Дивангейт


Последиците от „ Дивангейт “, случаят със стола от предходната седмица, не престават да се уголемяват. Това, което стартира като дипломатически случай, заплашва да се трансформира в пълноценна вътрешна рецесия, написа „ Евронюз, представен от БГНЕС.

Днес следобяд, както ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен, по този начин и ръководителят на Съвета Шарл Мишел ще би трябвало да дадат пояснения на водачите на политическите групи на Европейския парламент за случилото се по време на срещата им с турския президент, оповестява „ Евронюз “.

" Няма подозрение, че това е огромна дипломатическа победа за Ердоган. Не мисля, че беше съзнателно на 100%, само че сигурно едно нехайство в някои елементи от играта на власт сред Комисията и Съвета направи тази преживелица допустима. И това демонстрира какъв брой слаб е Европейският съюз на интернационално равнище и евентуално наподобява доста по-слаб от това. Мисля, че Европейски Съюз е по-силен, в сравнение с наподобява. Но по някакъв метод това е капан. И това за следващ път вреди, единствено няколко седмици след случката в Москва и демонстрира, че Европейски Съюз не е подготвен за тази игра, нито за автономията, която претендира и се пробва да сътвори “, споделя Алберто Алемано, професор по право на Европейски Съюз в HEC Париж.

По време на среща с Ердоган, ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен видя по какъв начин турският президент и Шарл Мишел заемат едни и същи столове, до момента в който тя беше оставена да седне на непряк диван.

В момента петицията, призоваваща за оставката на Мишел, е достигнала 7000 подписа. Петицията, проведена от разнообразни женски групи, упреква Шарл Мишел в „ безсмислено отношение, което е„ нездравословно за всички жители на Европейски Съюз и демонстрира слаб облик на Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР