Посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук заяви в Рождественското

...
Посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук заяви в Рождественското
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна: Живеем в тежки часове на борба! Благодарни сме на България за подкрепата

Посланикът на Украйна в България Олеся Илашчук съобщи в Рождественското си обръщение, че вярата на украинския народ не може да бъде разколебана в интерес на успеха и приближаването към Европа, предава Българска национална телевизия.
Страната ѝ се връща към традицията на посрещането на Коледа на 25 декември.
„ От сърце искам на всеки един от вас Весела Коледа и Нова година! Днес Украйна и всички ние продължаваме да живеем в тежки часове на битка за нашата татковина, за нейната независимост, за нейното достолепие, за правото да избираме пътя на демокрацията и независимостта.
Войната раздели доста украинци, унищожи фамилии, унищожи и родни земи, където до неотдавна имаше смях и наслада. Бруталната война раздели украинците фамилии и другари, само че нищо не можеше да унищожи вярата на украинския народ.
Десетки хиляди украинци са през днешния ден в другарска България, обединени и даващи образец за религия и резистентност. Ние откровено сме признателни на България и на целия български народ за всестранната поддръжка към Украйна.
Празнувайте Коледа в синхрон с Европа. Възстановяваме нашите антични обичаи, се връщаме към първите корени, Украйна това е Европа! “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР