Посланикът на Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок посети Силистра за

...
Посланикът на Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок посети Силистра за
Коментари Харесай

Посланикът на Турция с интерес към опека на социален дом в Силистра

Посланикът на Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок посети Силистра за първи път, съпроводена от десетчленна делегация, включваща и генералния консул в Бургас Сенем Гюзел, оповестяват от регионалната администрация в крайдунавския град.

По време на срещата регионалният шеф Ели Тодорова е показала на гостите съществени моменти от историята на района, както и настоящи данни за инфраструктурата, поминъка, просветителното и общественото дело, културата и спорта.

В диалозите е била наранена и тематиката за нуждата от развиване на въпроса с транспортния кулоар по линията Хамза Бейли - Силистра, за което дипломат Секизкьок е декларирала, че България има поддръжката на Турция.

Гостите са разказали за своя самодейност - опеката на обществени домове (центрове) за деца в областите Пловдив, Бургас и Видин, заявявайки предпочитание да разширят тази активност и в област Силистра, в случай че има подобаваща конструкция на нейна територия и предпочитание от българска страна за сходно взаимоотношение.

Освен с регионалния шеф дипломат Секизкьок се срещна с кмета на община Силистра доктор Юлиян Найденов и с районния мюфтия Мюддесир Мехмед.

Предвидени са били и визити в Дулово, Черник, Руйно, Грънчарово и други обитаеми места.

Делегацията е посетила и знакови културни обекти, измежду които " Куршумлу джамия " и крепостта " Меджиди табия ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР