Посланикът на Словакия Петер Припутен бе извикан в руското външно

...
Посланикът на Словакия Петер Припутен бе извикан в руското външно
Коментари Харесай

Русия гони трима словашки дипломати

Посланикът на Словакия Петер Припутен бе извикан в съветското външно министерство, където бе осведомен за решението за експулсиране на трима словашки дипломати от Москва. Това се показва в известие на съветската дипломатическа работа, предава ТАСС.
" На 31 август посланикът на Словакия в Руската федерация беше свикан в Министерството на външните работи на Русия, пред който беше насочен изострен митинг по отношение на безпочвените о в Словакия през август ", означават от министерството. Тази враждебна стъпка на Братислава се преглежда като противоречаща на обичайния дух на градивно развиване на връзките сред нашите страни “.
 Словакия експулсира трима съветски дипломати Словакия експулсира трима съветски дипломати
Трима съветски дипломати са експулсирани от Словакия по съмнение в шпионаж, заяви организация Bloomberg, базирайки се на неназован служит...
Посланикът е осведомен, че съветската страна, ръководена от правилото на взаимност, е решила да изгони от Руската федерация трима дипломатически чиновници на словашкото посолство в Москва.
На 10 август словашкото външно министерство разгласи експулсирането на трима съветски дипломати от Братислава заради подозрения в шпионаж. Премиерът на републиката Игор Матович съобщи, че решението е обвързвано с убийството през предходната година в Берлин на жителя на Грузия Зелимхан Хангошвили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР