Посланикът на САЩ в Полша атакува Путин за войната Снощи

...
Посланикът на САЩ в Полша атакува Путин за войната Снощи
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Полша атакува Путин за войната

Посланикът на Съединени американски щати в Полша нападна Путин за войната Снощи полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че е недопустимо виновниците да се показват за жертви  Николай Киров 30 декември 2019, 19:21  Посланикът на Съединени американски щати в Полша нападна Путин за войната Източник: EPA/БГНЕС
ермания и Съветският съюз имат обща отговорност за експлоадирането на Втората международна война, съобщи посланикът на Съединени американски щати в Полша Джорджет Мосбакър.

Тя сподели това по отношение на неотдавнашно изказване на съветския президент Владимир Путин по тематиката.

Кого Путин назова „ гадина и антисемитска свиня”

"Уважаеми господин президент Путин, Хитлер и Сталин влязоха в сговор, който стои в основата на Втората международна война. Това е реалност. Полша беше жертва на този ужасяващ спор ", написа Мосбакър в Туитър.

В изявления през последната една седмица Путин отхвърли Съветският съюз да е изиграл каквато и да било роля за започването на Втората международна война и опита да трансферира част от виновността за спора върху Полша.

Той също по този начин отхвърли схващането, че през 1939 година Съветска Русия е нахлула в Полша, и загатна за съучастие на Полша с проектите на Хитлер за Холокоста, наричайки полския дипломат в Германия в навечерието на Втората международна война "антисемитска свиня ".

Русия и Съединени американски щати си разменят обвинявания за нуклеарни опити

По-рано този месец съветският президент разкритикува резолюция на Европейския парламент, в която се споделя, че пактът за ненападение сред Третия райх и Съветския съюз от 1939 година "е проправил пътя за експлоадирането на Втората международна война ".

Изказванията на Путин провокираха отвращение в Полша, където държавното управление извика съветския дипломат, с цел да предяви митинг пред него.

Снощи полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че е недопустимо виновниците да се показват за жертви.

"Президентът Путин неведнъж е лъгал за Полша и постоянно го е правил напълно умишлено ", се споделя в изказване на Моравецки. Полският министър председател отбелязва, че "това нормално става в обстановка, когато управляващите в Москва усещат интернационален напън, провокиран от техните дейности ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР