Посланикът на САЩ в Москва Джон Съливан напусна в неделя

...
Посланикът на САЩ в Москва Джон Съливан напусна в неделя
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Русия напусна поста, а все още няма негов приемник

Посланикът на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан напусна в неделя Русия след привършване на дипломатическия му мандат. Това се споделя в изказване на посолството на Съединени американски щати в Русия, публикувано от международните организации. Той си потегля вечно от съветската столица в случай, че освен избран негов правоприемник, само че няма и даже номиниран подобен. 62-годишният Съливан беше назначен за дипломат в Москва през декември 2019 година и беше номиниран от тогавашния президент Доналд Тръмп.

„ След заминаването си той ще се песнионира от държавна работа, траяла четири десетилетия и по време на пет президенти на Съединени американски щати “, се споделя в този момент още в прессъобщение на посолството. „ Елизабет Руд ще поеме отговорностите си като шарже д`афер в посолството на Съединени американски щати в Москва до идването на приемника на дипломат Съливан. “  От посолството не дават повече детайлности. 

В събота Съливан участва на прощалната гала в Москва за някогашния руски президент Михаил Горбачов, напомня Българска телеграфна агенция.

През април 2021 година Съливан се върна в Съединени американски щати за съвещания, откакто публични лица в Москва му „ предложиха “ да последва образеца на съветския дипломат във Вашингтон, който беше отзован от Вашингтон, откакто Байдън дефинира съветския президент Владимир Путин като „ палач “.

Съливан беше пом.-държавен секретар по време на президентството на Доналд Тръмп и заемаше няколко висши длъжности в министерствата на правораздаването, защитата и търговията през цялата си кариера, 

Неговото овакантяване идва в миг, когато връзките сред Съединени американски щати и Русия са в най-студената си точка от Студената война насам, разяснява Агенция Франс Прес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР