Посланикът на САЩ Херо Мустафа и служебният министър на отбраната

...
Посланикът на САЩ Херо Мустафа и служебният министър на отбраната
Коментари Харесай

Посланик Мустафа и министър Панайотов са обсъдили модернизацията на армията

Посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа и служебният министър на защитата Георги Панайотов са разискали модернизацията на армията, оповестяват от Министерството на защитата. България чака нови осем изтребителя и неотдавна изпрати документално питане за нови осем.

Георги Панайотов и дипломат Мустафа са разговаряли за придобиването на нови 3D радари. Подобен вид радари ще улесни и работата на новите изтребителите F-16, които страната ни чака.

През пролетта от Военновъздушните сили споделиха, че се чакат 7 радара. Пет броя може да костват към 400 милиона лв..

През 2019 година и 2020 година по плана бяха изпратени запитвания до разнообразни производители. Съединени американски щати са били питани за информация за цени и наличия. Страната ни към момента не е желала оферти от компании.

Американският дипломат и министър Георги Панайотов са разискали начинания в областта на киберотбраната. От началото на септември в структурата на армията има киберкомандване.

Посланик Мустафа е показала интерес за съглашение с Европейската организация по защитата, което да разреши на Съединени американски щати да взе участие в планове европейското Постоянно структурирано съдействие. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР