Посланикът на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов предупреди Гърция

...
Посланикът на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов предупреди Гърция
Коментари Харесай

САЩ ще изоставят Гърция, както изоставиха кюрдите, предупреждава Русия

Посланикът на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов предизвести Гърция от Родос, където участва на Международния конгрес за разговор сред културите, че Съединени американски щати може да изоставят Атина, както направиха неотдавна с кюрдите, написа електронното издание на вестник "Прототема ", представено от Фокус.

В изявление пред съветска организация Чижов приказва за турската военна интервенция в Североизточна Сирия и решението на Вашингтон да изостави кюрдските си съдружници.

"Проблемът би трябвало да бъде позволен посредством разговор. Европейски Съюз не включва държавното управление в Дамаск, а ние, несъмнено, не включваме него (Съюза). Готови сме да посредничим сред Анкара и кюрдите и сред кюрдите и Дамаск. Предупредихме кюрдите, че американците ще ги изоставят. И тук, в Родос, персонално аз мога да предупредя гърците за това, че те ще имат същата орис като кюрдите ".

Чижов разяснява и подписаното по време на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Атина Споразумение за съдействие в областта на защитата.
"Мисля, че това е неточност, само че това е персоналното ми мнение. Разбира се, би трябвало да питате гръцката страна за какво е взела такова решение. Но не изключвам опцията да са го създали на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Турция. Това обаче не значи, че решението ще бъде положително в бъдеще ".

Съединени американски щати и настоящата под тяхно управление западна коалиция в Северна Сирия са подтикнали кюрдите да основат квазидържавни формирания и да влязат в спор с арабските племена. Това съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в хода на XVIII Съвещание на ръководителите на специфични служби, органи на сигурността и правозащитни органи, предава ТАСС.

"Ние нееднократно сме насочвали вниманието към взривоопасната политика на Съединени американски щати и членовете на оглявяваната от тях коалиция, които целяха разпада на Сирия и основаването на квазидържавни формирания на източния бряг на река Ефрат, подтиквайки кюрдските организации към фракционизъм и борба с арабските племена ", установи министърът.

По неговите думи светът се е сблъскал с следствията от тази "недалновидна политика ". "В резултат от нея избухна нов въоръжен спор, в хода на който намиращите се в района терористи от "Ислямска страна " ще стартират още веднъж да разпръсват из Близкия Изток, Северна Африка и други райони по света ", добави първият посланик на Москва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР