Посланикът на Република България във Великобритания Марин Райков връчи акредитивните

...
Посланикът на Република България във Великобритания Марин Райков връчи акредитивните
Коментари Харесай

Посланикът ни във Великобритания обсъди с английската кралица трагедията с китайците

Посланикът на Република България във Англия Марин Райков връчи акредитивните си писма на кралица Елизабет II в Бъкингамския замък на 24 октомври 2019 година, написа уеб сайтът на Външното ни министерство.

``
реклама

Посланик Райков има опцията да организира независим диалог с кралица Елизабет II. В допълнение към въпроса за отличните двустранни връзки и други протоколни тематики по избор на кралицата българският дипломат и Елизабет II обмениха визии по отношение на нещастието с 39-те китайки жители, открити мъртви в камион и с българска регистрация, благосъстоятелност на ирландски жител, в Есекс. Посланик Райков акцентира неналичието на каквато и да било връзка на български жители към този случай, а също по този начин изрази своята признателност за съвършеното съдействие сред английската полиция и българското Министерство на вътрешните работи още в първите часове след разкриването й. Засегната бе и тематиката за положителната интеграция на българските жители, живеещи и работещи в Обединеното кралство.

Връчването на акредитивните писма във Англия е специфична гала, пропита от голям брой локални обичаи. В началото маршалът на дипломатическия корпус Алистър Харисън съпроводи до Бъкингамския замък българския дипломат и неговата брачна половинка, както и четирима дипломати от екипа на посолството с държавни каляски, предоставени от Бъкингамския замък.  Кортежът пропътува дистанцията от Посолството на Република България до Бъкингамския замък, минавайки през арката на Уелингтън.

На връщане от Бъкингамския замък  делегацията бе съпроводена до българското посолството, където се организира традиционнен банкет  под семейството на посланика.Той одобри свои сътрудници – ръководители на задачи, другари на България и чиновници на посолството. Както повелява традицията, преди да стартира приемът посланикът отдели няколко минути, с цел да благодари и почерпи освен кочияшите, само че също по този начин и кралските коне, които получиха свежа премия – български био-ябълки и моркови. Последвалият банкет бе открит с одобрение на дипломат Райков и със слово на шефа на протокола и заместник-маршал на дипломатическия корпус  Нийл Холанд. Двамата подвигнаха тост за здравето на държавните глави, другарството и благоденствието на България и Англия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР