Поскъпването туристическите пакети заради цената на горивата и суровините е

...
Поскъпването туристическите пакети заради цената на горивата и суровините е
Коментари Харесай

Поскъпването на туристическите пакети e между 10 и 20 на сто

Поскъпването туристическите пакети поради цената на горивата и суровините е сред 10 и 20 на 100 . В последните месеци има засилено търсене на всевъзможни артикули и услуги, свързани с пътуванията, демонстрират данните на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

30% е растежът в записванията за ваканции на българите спрямо предходната година.

Заради икономическата неустановеност резервациите се вършат в последния миг, показва Димитрина Горанова , ръководител на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

В изявление за предаването " Хоризонт до обед " тя изясни на какво се дължи повишаването на туристическите пакети:

" Горивата са главен фактор , тъй като те въздействат върху цената на хотелския артикул, която има главен дял при пакетите. Същото е при самолетните билети, които са поскъпнали. В взаимозависимост от дестинацията самолетните компании подвигат цената на самолетния билет с до 20% поради горивната такса. Хотелът дружно със самолетния билет образуват към 80% от цената на целия пакет и няма по какъв начин това да не се отрази върху пакетната цена. От друга страна всички консумативи и първични материали нарастнаха, в това число не на последно място и трудът, а в туризма човешкият фактор е незаместим ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мила Младенова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР