Пощите на Обединеното кралство (UK Post Office) публикуваха доста интересен

...
Пощите на Обединеното кралство (UK Post Office) публикуваха доста интересен
Коментари Харесай

Британска класация обяви Слънчев бряг за най-достъпна ваканционна дестинация в Европа

Пощите на Обединеното кралство (UK Post Office) разгласиха много забавен лист с най-достъпните ваканционни дестинации за лято 2023 година в Европа въз основа на осем ценови точки.

Travel Off Path акцентира, че данните не регистрират разноските за самолетни билети или настаняване, защото това са разноски, които варират доста според от самостоятелните потребности и местоживеене на екскурзианта.

Оказва се, че български курорт е номер едно в класацията от Топ 5, задминавайки едни от най-вървежните места като испанския Майорка, оповестява Блиц.

1. Слънчев бряг, България

Един от най-популярните морски курорти в България е Слънчев бряг, ситуиран на брега на Черно море. През деня туристите се любуват на дългия песъчлив плаж, околните атракции и антични руини. Когато слънцето залезе, Слънчев бряг се трансформира в парадайс за купонджиите, с оживени клубове и питейни заведения, отворени до зори.

Туристите могат елементарно да си купят бутилка бира тук за 2,30 $, а тристепенно хранене за двама, в това число бутилка вино, ще коства приблизително единствено 44 $, написа Travel Off Path.

2. Алгарве, Португалия

Най-южният район на Португалия, Алгарве, е прочут със своите живописни плажове, заобиколени от грандиозни златни скали с топли и спокойни води. Около 4 милиона души посещават Алгарве всяка година, които се тълпят в известни градове като Фаро и Лагос.

В Алгарве туристите могат елементарно да намерят чаша кафе за 1 $, до момента в който тристепенно хранене за двама, в това число бутилка вино, ще коства по-малко от 50 $.

3. Коста дел Сол, Испания

Този район в южна Испания е известна плажна дестинация с няколко очарователни града като Малага, Марбея и Михас. Районът притегля доста туристи, които идват да се насладят на топлото средиземноморско слънце и да се допрян до виталната испанска просвета.

В Коста дел Сол туристите могат да чакат да платят по-малко от 3 $ за чаша вино и към 60 $ за тристепенно хранене за двама, в това число бутилка вино.

4. Пафос, Кипър

Един от най-популярните туристически региони в Кипър е град Пафос на югозападния бряг на острова. Много от най-луксозните курорти на острова са наоколо, а градът е отлична база, от която да изследвате близките плажове, исторически места и планински градове. Пафос също има впечатляващи археологически обекти, включени в листата на ЮНЕСКО за международно завещание.

В Пафос чаша кафе ще коства на екскурзиант малко над 3 $, до момента в който вечеря с три ястия за двама, в това число бутилка вино, ще коства към 68 $.

5. Корфу, Гърция

Този хубав остров покрай албано-гръцката граница е дом на исторически дворци, фантастични плажове и доста страхотни хотели. Островът е повлиян от разнообразни култури през годините, в това число венецианска, френска и британска, което му придава неповторима културна еднаквост.

В Корфу туристите могат да чакат да платят към 0,55 $ за бутилка вода и 60 $ за тристепенно хранене за двама, в това число бутилка вино.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР