Пощенската марка, посветена на 100-годишнината на Българския олимпийски комитет, ще

...
Пощенската марка, посветена на 100-годишнината на Българския олимпийски комитет, ще
Коментари Харесай

Българска пощенска марка ще бъде част от колекцията на музея на МОК

Пощенската марка, отдадена на 100-годишнината на Българския олимпийски комитет, ще бъде част от сбирката на музея на Международния олимпийски комитет. Изданието бе пуснато в приложимост през днешния ден от заместник-министъра на превоза и известията Красимир Папукчийски, ръководителя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, ръководителя на Международния олимпийски комитет Томас Бах, изпълнителния шеф на „ Български пощи “ ЕАД Филип Алексиев и ръководителя на Съюза на филателистите Спас Панчев.

Темата спорт се появява в българското маркоиздаване при започване на 30-те години на предишния век, сподели по време на церемонията заместник-министър Папукчийски. Олимпийската тема за първи път е показана посредством филателното изкуство през 1956 година по случай ХVI-те Олимпийски игри в Мелбърн, Австралия.

„ С най-новото пощенско-филателно издание се причисляваме към честването на 100 година от основаването на Българския олимпийски комитет “, добави заместник-министърът. Той акцентира, че планът е дело на художника доцент Илия Груев. Изданието изобразява най-ярките персони и достижения на България през годините. Художникът е избрал портретите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР