Пощенска банка ще подкрепя ликвидните нужди и проекти на микро-,

...
Пощенска банка ще подкрепя ликвидните нужди и проекти на микро-,
Коментари Харесай

Пощенска банка предоставя възможност за финансиране на бизнеса в рамките на програма „Възстановяване“

Пощенска банка ще поддържа ликвидните потребности и планове на микро-, дребни и междинни предприятия в границите на стратегия „ Възстановяване “. Това става допустимо, откакто финансовата институция контракти с Фонд управител на финансови принадлежности в България (Фонд на фондовете) промени и допълнения към „ Портфейлна гаранция за превъзмогване на следствията от пандемията Covid-19 “.

Сред главните цели на Пощенска банка е устойчивото развиване на предприемаческата екосистема като основен фактор за развиването на българската стопанска система. Затова банката се причислява към програмата, чиято цел е да улесни достъпа на бизнеса до заеми за възобновяване на активността след последователното отпадане на ограниченията по отношение на пандемията от Covid-19. Фирмите ще могат да получат пресен финансов запас, главно за облекчаване на настоящите си потребности от ликвидност, само че също и за нови вложения, промяна и напредък. Променените условия на гаранцията плануват заемите да бъдат отпускани в къси периоди и с минимална административна тежест.

Сред главните преимущества на програмата, от която Пощенска банка към този момент е част, са необятен достъп до бизнес заеми, без условие за материални обезпечения, като се изключи персонални гаранции, предоставени от притежателите. Клиентите на финансовата институция ще получават утвърждение и опция за асимилиране в съкратени периоди, а по този начин също и опция за договаряне на 12-месечен гратисен интервал по главница при оптимален период за погасяване от 84 месеца.

Включването на Пощенска банка ще обезпечи оптималната допустима изясненост и минимизиране на административната тежест за клиентите ѝ, освен това с опция за приемане на финансиране в размер до 3 млн. лева (за кредитополучателя и обвързваните му лица), само че не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 година, съгласно това за коя от годините оборотът е бил по-голям и при вземане предвид с наредбите, използвани според разпоредбите за минимални/държавни помощи (помощ de minimis), на равнище група свързани лица.

Модерната и развита клонова мрежа на Пощенска банка обезпечава нужната досегаемост на ресурса, като по този метод се обгръща цялата територия на страната, там където има предприятия, нуждаещи се от ликвидна поддръжка и свежи средства.

За повече информация за Програмата и изискванията за финансиране по гаранционния инструмент клиентите на Пощенска Банка могат да посетят най-близкия до тях Корпоративен бизнес център, профилиран център „ Банкиране дребен бизнес “ или клон на банката в цялата страна, както и онлайн на:.

* Кредитните гаранции от Фонд на фондовете са обезпечени със средства по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР