Пощенска банка получи поредно ключово признание за ефективността на своята

...
Пощенска банка получи поредно ключово признание за ефективността на своята
Коментари Харесай

Moody's повиши дългосрочния депозитен рейтинг на Пощенска банка до Baa2 с положителна перспектива

Пощенска банка получи следващо основно самопризнание за успеваемостта на своята бизнес активност, откакто интернационалната рейтингова организация Moody`s Ratings ( " Moody`s " ) увеличи дълготрайния и кратковременен депозитен рейтинг на институцията надлежно на Baa2/P-2. Перспективата на дълготрайния депозитен рейтинг остава позитивна. В същото време рейтинговата организация увеличи дълготрайния рейтинг за Риск от контрагента (Counterparty Risk Ratings, CRR) на Baa1. Актуализираната оценка на рейтинговата организация, която е една от трите най-големи в света, удостоверява способността на Пощенска банка да поддържа мощни финансови индикатори и да се приспособява сполучливо към динамичните пазарни условия.

Докладът на Moody`s подчертава на стабилната капитализация на Пощенска банка, мощната й повтаряща се доходност и възходяща депозитна база.

" Това интернационално самопризнание има основна стойност за нас, защото е доказателство за усърдната ни работа и е вследствие на устойчивото развиване на банката. То отразява доверието, което нашите клиенти и сътрудници ни гласоподават, само че и поддържа още един път стратегическите ни цели за постоянен напредък. Основен фокус за нас остават нововъведенията, даването на отличното потребителско преживяване, дружно с обезпечаването на изключителна добавена стойност, с което продължаваме да затвърждаваме лидерската си позиция на една от водещите финансови институции в страната ", разясняват от Пощенска банка.

Към края на 2023 година Пощенска банка регистрира коефициент на базовия личен капитал от първи ред в размер на 19,0%, с чист приход към материалните активи в размер на 1,7% за годината и с депозити на клиенти, които преобладават в нейната база за финансиране и съставляват 81% от общите активи, се споделя още в отчета на Moody " s. В вероятност рейтинговата организация показва своите упования, че профилът на кредитоспособност и ликвидност на Пощенска банка ще остане постоянен.

Пощенска банка, част от интернационалната група Юробанк, има повече от 30 години сполучливо наличие на българския пазар. През интервала финансовата институция следва прецизно своята стратегическа рамка за развиване на екосистема от цифрови и обичайни канали за банкиране и се отличава със своите съвременни решения, новаторски концепции и профилирани артикули и услуги. Банката се подрежда и измежду най-награждаваните в редица национални и интернационалните състезания, а измежду част от оценките ѝ през 2024 година са за " Топ шеф " от интернационалния самостоятелен Top Employers Institute за втора поредна година, както и е оповестена най-хубавата банка настойник в България от влиятелното интернационално издание за финансови пазари, ръководство на активи и капиталова активност Global Custodian за дванадесета поредна година.

Повече информация за цялата гама от решения на Пощенска банка може да бъде открита онлайн на.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР