Пощенска банка е сред първите на пазара у нас, която

...
Пощенска банка е сред първите на пазара у нас, която
Коментари Харесай

Подписването на платежни документи в Пощенска банка вече става с дигитален подпис

Пощенска банка е измежду първите на пазара у нас, която вкарва сключване на документи с цифров автограф в цялата си клонова мрежа. С новата услуга финансовата институция предлага още по-удобен и бърз метод за осъществяване на платежни интервенции, висока степен на сигурност за клиентите и техните преводи. Допълнителната сигурност при идентификацията на клиента се дължи на съществуването и съхранението на електронен спесимен на подписа му, против който се съпоставя всеки идващ автограф, положен от негова страна.

Подписването с цифров автограф е новаторски метод за удостоверение на платежни документи, който отстрани слагането на автограф върху книжен притежател и съответното архивиране. При избор на цифрово сключване на платежни интервенции (вноска, изтегляне, паричен превод, обмяна на валута) клиентите могат да разписват банковото бордеро на таблет. Те не се подписват на книжен притежател, само че при нужда подписаният документ се разпечатва и дава. Потребителите могат да заявят желанието си да употребяват услугата във всеки клон на банката в страната.

„ За нас дигитализацията на услугите не е самоцел, а метод да отговорим на потребностите на нашите клиенти, запазвайки самостоятелното отношение към всеки един от тях и високото качество на обслужване. С новата услуга, която към този момент е налична във всички наши клонове, целим с изключение на да спестим време на клиента, да понижим потреблението на хартия и консумативи. В дълготраен проект работим върху още разработки за развиване на нашите различни канали за банкиране, с помощта на които клиентът няма да има потребност да посещава банков клон, а всички артикули да бъдат налични онлайн, даже да бъде съветван отдалечено “, разясняват от Пощенска банка.

Банката има и собствен Зелен ръб и звено „ Екологичен офис “, които от години работят за понижаване на екологичните ѝ въздействия върху околната среда, както във връзка с ограничение на потреблението на запаси от банката, по този начин и във връзка с стандартите във финансиращата ѝ активност. Действията са ориентирани в доста посоки − икономисване на сила, усъвършенстване на количеството вода, което се използва, понижаване на използването на хартия, преработване на хартия и тонери, преработване на IT техника и други С цифрово сключване Пощенска банка ще понижи използването на хартия и тонери с до 30%.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР