Пощадена размерите на вирусната атака в съседна Испания, Португалия има

...
Пощадена размерите на вирусната атака в съседна Испания, Португалия има
Коментари Харесай

Португалия залага на соларните централи

Пощадена размерите на вирусната офанзива в прилежаща Испания, Португалия има много огромна цел - да започва серия от планове за чиста сила, които биха могли да донесат до 5,5 милиарда евро европейски вложения.
Нова слънчева централа ще има наоколо до пристанището на Синеш, тя ще е част от „ зелен “ водноелектрически план, при който ще се генерира електричество посредством електролиза. През 2023 от централата ще идва мощ от 1 гигават.
" Нашата визия е след ковид е да създадем благосъстояние от планове, които ще понижат въглеродните излъчвания и ще насърчат енергийния преход и устойчивата подвижност ", съобщи министърът на околната среда и енергийния преход Матос Фернандес. Португалски и холандски енергийни компании демонстрират интерес към водноелектрическата централа.
Търговете за този план трябваше да започват през април, само че бяха отсрочени поради пандемията. 
Всъщност, страната възнамерява в южните райони Алгарве и Алентео да бъдат издигнати 16 дребни слънчеви централи, които да обезпечат към 700 мегавата.
Преди единадесет години Португалия генерира повече CO2 от Бангладеш. През 2016 година 28% от националната сила идва от възобновими източници. Сега проектите на страната са през 2030 година да създава 7000 мегаватчаса чиста сила.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР