Посетителите могат да видят средновековен лагер, реплики на средновековно българско

...
Посетителите могат да видят средновековен лагер, реплики на средновековно българско
Коментари Харесай

Атрактивна битка на фестивала в Русокастро

Посетителите могат да видят феодален лагер, реплики на средновековно българско и византийско снаряжение

Демонстрация на борба е измежду огромните атракции на феодален фестивал „ Русокастро – цитадела на славата “. Тя стартира незабавно след лекцията на шефа на Регионален исторически музей -Бургас Милен Николов. 
 
Участниците в средновековният двубой впечатлиха както с носите и снаряжението си, по този начин и с уменията си да боравят със средновековните оръжия. 

Следващата борба е с начален час 18:00 часа, оповестиха уредниците на средновековният фест.

Фестивалът продължава на следващия ден от 09:00 часа. Гостите могат да посетят феодален лагер; музей навън с реплики на средновековно българско и византийско снаряжение от интервала на Второто българско царство; ревю на средновековни тоалети и платове. Те могат да посетят грънчарска и кожарска работилница, ателие за произвеждане на билкови масла по средновековна технология.
 
В Русокастро е построен и кулоар за пукотевица с лък. Там могат да стрелят по цел, само че против възнаграждение. 

Посетителите могат да видят също музей на подправките и кулинарството и да научат повече за кухнята на средновековните българи. 

Гостите ще имат даже опция да си тръгнат от фестивалният център със сувенирна монета по феодален способ.

За най-малките уредниците са планували школа за воини. Деца и юноши ще могат да кръстосат мечове в средновековна борба. Всеки искащ ще се научи по какъв начин самичък да гравира късче кожа и да си направи сувенир.

В грънчарската работилничка пък искащите ще могат да боядисат и украсят собствен глинен сувенир против възнаграждение.

РИМ-Бургас обезпечава безвъзмезден превоз за бургазлии. Автобусите за средновековната цитадела потеглят на следващия ден от 9:00 часа, на спирката на Областна администрация Бургас, а в 14:00 часа е отпътуването за регионалния град. Местата обаче са лимитирани.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР