Посещението на Столтенберг е част от тази поредица на физически,

...
Посещението на Столтенберг е част от тази поредица на физически,
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Украйна заслужи членство в НАТО с кръвта и саможертвеността си

„ Посещението на Столтенберг е част от тази поредност на физически, забележими доказателства за поддръжката, която Украйна среща в целия алианс – от всички съдружници в границите на НАТО. Тези визити са значими, тъй като инжектират повече убеденост в украинските въоръжение сили и жители, а и демонстрират на света, че това не е конюнктурна поддръжка, а тя ще продължи докато е належащо. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ дипломатът и вицепрезидент на Атлантическия клуб Елена Поптодорова.
Столтенберг имаше специфичната задача да препотвърди необятно отворените порти на НАТО пред Украйна. На срещата на върха през юли ще се разисква методът, по който Украйна може да бъде интегрирана по-плътно в Алианса, което тя е заслужила отвред. Тя го е заслужила с кръв, подвиг, самопожертвувателност. Не знам дали има друга държава-член на Алианса, която толкоз изрично да е потвърдила правото си на участие.
„ Русия беше изумително сдържана в реакциите си във връзка с участието на Финландия и Швеция в НАТО “, означи Поптодорова.

По думите ѝ казусът е, че Русия не признава правото на самостоятелност на Украйна.

„ Русия счита, че това е нейният двор. Отдавнашната цел на Кремъл е Украйна да бъде тотално обезвредена като страна “, акцентира дипломатът.

Според нея участието на Украйна в НАТО не е било на дневен ред преди съветската инвазия.
Действията, които Русия предприе, единствено доста по-ярко демонстрираха нуждата от всевъзможни вероятни гаранции за всички нас, колкото сме по-близо, толкоз по-необходимо, от запазване на земята си, запазване на правото си на избор и правото на водим метод на живот, какъвто нацията желае.
Според Поптодорова би трябвало да има реакция от президента Румен Радев на думите на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, че би гласувала за „ Възраждане “, в случай че можеше.

Става все по-задължително да има постоянно държавно управление у нас, счита Поптодорова.

Целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР