Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината

...
Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината
Коментари Харесай

Петков отлага визитата в Азербайджан заради бюджета и поисканата оставка на Никола Минчев

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отсрочва. Причината е решението на премиера да участва на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже поддръжката на държавното управление за ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

Министър-председателят Петков неведнъж и със съществени причини е заявявал поддръжката си за тази актуализация, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното нарастване на пенсиите за последните 10 години, ограниченията за понижаване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и доста други обществени заплащания, които вършат приемането на новия бюджет водещ приоритет за виновното към българските жители ръководство.

Премиерът Кирил Петков организира в границите на днешния ден телефонен диалог с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата разискаха тематиките, които са от стратегическа значителност за енергийната самостоятелност на България. Договориха се отсрочената аудиенция да се състои при първа опция.

Припомняме, че по-рано през днешния ден че Кирил Петков ще бъде на посещаване в Азербайджан на 16 юни, четвъртък.

В рамките на визитата си министър председателят трябваше взе участие в Деветия световен конгрес в Баку, проведен от неправителствената организация - Международен център „ Низами Ганджави “. Тазгодишното издание на форума е отдадено на тематиката „ Предизвикателства пред световния международен ред “.

Във фокуса на полемиките са настоящата геополитическа обстановка, бъдещето на международната архитектура на сигурността, енергийната сигурност, глобализацията и неравенствата, битката с изменението на климата и други

Събитието за поредна година събира сегашни и някогашни държавни и държавни ръководители от над 50 страни, представители на интернационалните финансови институции и неправителствени организации, учени и публицисти.

В рамките на визитата си в Баку българският министър-председател трябваше да организира среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Основна тематика на диалозите трябваше да бъдат съдействието в региона на енергетиката, в това число идните доставки на азерски газ в България.

Четете Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР