Посещението на крал Чарлз в Кения започва във вторник, то

...
Посещението на крал Чарлз в Кения започва във вторник, то
Коментари Харесай

В очакване на Чарлз III: Десетки в Кения искат компенсации заради действия на британската армия

Посещението на крал Чарлз в Кения стартира във вторник, то обаче ще напомни някои от по-болезнените елементи на историята на Обединеното кралство и Кения. Въпреки това Лисока Лесасуян, който губи ръцете си на 13-годишна възраст през 2015 година, е доказателство, че далечното минало не е всичко, което би трябвало да се разисква. Той е потърпевш на поле, употребявано за тренировки с минохвъргачки от английски и кенийски бойци.
Бях на полето и се грижех за животните, когато подвигнах нещо, което се взриви. В ранните ми години, в случай че имах опция да отивам на учебно заведение, щях в този момент да бъда в по-добро състояние. Сега обаче животът ми се промени поради детонацията, защото би трябвало да разгадавам постоянно за помощ.
Лисока Лесасуян - пострадал

През 2002 година английското министерство на защитата изплаща към 5 милиона $ на хипотетични жертви на невзривени муниции. Роуз Уанджику обаче към момента скърби за сестра си, чието тяло е намерено през 2012 година За финален път Агнес е забелязана жива с английски боец.
Всеки път, когато видя английската войска, се изпълвам с тъга, тъй като не е въздадена правдивост за починалата ни сестра, само че те не престават да се образоват в Кения. Виждайки ги, си припомням неприятни неща.
Роуз Уанджику

Според Лондон английската база е вложила 39 млн. $ в локалната стопанска система от 2016 година насам. Адвокатът и деятел Робинсън Мотунга споделя, че звеното за образование на английската войска в Кения е оказало най-вече негативно влияние.
Достатъчно е. Видяхме жестокости на изнасилвания, осъществени против девойки от племената Масаи и Самбуру, Видяхме случаите на невзривени муниции, а в този момент и екологичните проблеми. Смятам, че негативите им надвишават доста позитивите, а това не е резистентен метод за осъществяване на образование.
Робинсън Мотунга - юрист

По време на четиридневното си пътешестване до Кения английският монарх ще посети Найроби и Момбаса, само че не и Нанюки, където са ситуирани английските войски. На 20 октомври стачкуващи излязоха на шествие в града, с цел да изискат обезщетения от английската войска.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР