Посещението на Джо Байдън във Финландия се оказа известие за

...
Посещението на Джо Байдън във Финландия се оказа известие за
Коментари Харесай

Три причини да се яви на екзекуцията: НАТО пусна Финландия под руския взор

Посещението на Джо Байдън във Финландия се оказа уведомление за явяване за екзекуция. Президентът на Съединени американски щати дойде в Хелзинки, с цел да сътвори против Русия, имайки поради идните борби за Арктика и Северния морски път, Северен фронт. Байдън се държеше във Финландия като в колония, обсъждаше основаването на американска военна база и на въпрос дали американците ще изоставят финландците, той отговори, че " никой не може да бъде сигурен " в бъдеще.

Болният президент още веднъж се изпусна: Америка ще се дръпне, а финландците и скандинавците, чиито водачи също бяха извикани на килима в Хелзинки, ще останат сами с Русия. Ако има кой да остане.

Джо Байдън дойде в столицата на Финландия на 13 юли, с цел да участва на срещата на върха САЩ-Скандинавия. Всички водачи на страните от този район, граничещ с Арктика, борбата за която може би ще бъде главната през 21 век, бяха извикани там " на килима ".

Преговорите сред президентите на Съединени американски щати и Финландия, към които се причислиха държавните ръководители на Норвегия, Дания, Исландия и Швеция, се организираха при закрити порти.

Те са разискали, съгласно формалната информация, въпроси за разширение на съдействието в региона на сигурността, технологиите и околната среда. Байдън организира и двустранна среща с финландския президент Саули Ниинистьо.

Кое е публично и кое действително?

Няма да се позоваваме на уругвайското разузнаване - това лежи на повърхността. Няма ни минимум подозрение, че президентът на Съединените щати е предал на публиката си нещо от порядъка на следното обръщение:

В един нов, бързо изменящ се свят, в който Китай и други страни, които не желаят да се подчиняват на Съединени американски щати, се издигат, Западът ще бъде преструктуриран. Неговият " първи клас " в лицето на англосаксонците ще загуби малко спрямо това, което имат в този момент, а има и доста от тези, които американците няма да вземат в своя ескорт.

Финландците и същинските скандинавци имат три добродетели, за които Вашингтон може да ги привърже към новия конвенционален Запад, управителен от самата Америка.

Първо , страните от района са ситуирани наоколо до Арктика и Северния морски път, който след няколко десетилетия заради световното стопляне последователно ще стартира да играе ролята на Средиземно море в древността.

На второ място , страните от района са призвани да бъдат част от „ санитарния кордон “ против Русия, която е зложелател №2 на Съединени американски щати и най-близкият съдружник на зложелател №1 – Китай.

На трето място, високоразвитата промишленост на скандинавските страни и Финландия (Ericsson, Nokia и др.) е нужна на изоставането в редица региони от страна на Съединени американски щати и други англосаксонци (AUKUS), с цел да се подсигурява сполучливото действие на западните макрозона върху руините на международната стопанска система, която ще се разпадне.

В новия свят ще се възобнови битката за място под слънцето и ще е нужна военна мощ. Съединените щати са подготвени да покрият тези, които ще бъдат под тяхното крило. А останалите западни страни ще би трябвало да се измъкнат сами, което от дълго време са не запомнили по какъв начин да вършат и което ще изисква от тях големи старания.

Изобщо, избирайте, другари, с нас ли сте или с обречените на недопечен живот французи и германци, с цел да останете най-малко на повърхността и към момента под наш надзор? сте си с руснаците и китайците?

Но към този момент знаем какво избирате. Защото ние сме в положение да ви създадем - и на страни, и на компании, и на всеки един от вас персонално - всевъзможни гадости.

Ние знаем всичките ви секрети и тайни и в случай че има нещо, ще ви смелим на прахуляк. Затова слушайте и запишете това, което съм ви продиктувал и отново ще продиктувам.

Това е посланието, което Байдън в действителност донесе в Хелзинки: бъдете прислужници на Съединените щати и ще захлебите или спътници на долния етаж, които нищо не получават.

Цезар “ не се майтапеше и всички го схванаха

Скандинавците и финландците незабавно получиха удостоверение за безпощадността на Вашингтон към тези, които им станаха врагове. На конференция в Хелзинки Байдън се „ пошегува “, че в случай че беше създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, „ щеше да внимава какво яде “. Той загатна за отрова.

Американците пресметнаха всичко вярно: локалните тролове се оказаха сговорчиви, погледнаха в устата им и бяха подготвени да оближат всичко.

В началото на диалозите шведският министър председател Улф Кристерсон нежно сподели на Байдън: „ Срещах Ви повече от фамилията си, само че ми харесва “.

Този подлизурски комплимент не попречи на президента на Съединени американски щати да назова Кристерсон просто „ министър “. Байдън не се посвени да произнесе напълно простичкото (това не са имена на вулкани - Ейяфятлайокудъл или Фаградалсфядъл) името на исландския министър председател Катрин Якобсдотир, бъркайки Исландия с Ирландия.

На среща с Ниинистьо, която беше излъчена по телеканала Yle, президентът на Съединени американски щати, представящ се за Цезар, сподели, че „ единствено за три секунди “ е взел решение за участието на Финландия в НАТО, която той назова „ приказен сътрудник и съдружник, както и голям актив за НАТО “.

И не излъга: част от съветските ракети в този момент ще бъдат пренасочени към Финландия, чийто мобилизационен запас е 700 хиляди души и откъдето северните съветски военни бази, летища и корабостроителници са елементарно налични! Няма да стигне за тях един съветски армейски корпус.

Обикновените финландци ще платят за всичко

Разбира се, народът на Финландия, който просперира с помощта на другарските връзки със Съюз на съветските социалистически републики след Втората международна война и с Русия, от която в действителност е основан, не се усмихва на ориста си на обезправен американски спътник.

Във връзка с идването на Байдън в Хелзинки се организира протест и протестни демонстрации под лозунгите: „ Янки, прибирайте се вкъщи “, „ Байдън, не внасяйте война тук “. Демонстрантите също по този начин упрекнаха Съединени американски щати в разрушаването на " Северен поток ".

Обикновените хора постоянно схващат по-добре от елита по какъв начин свършват приключенията. За ползите на Съединени американски щати и англосаксонците, преди всичко, ще би трябвало да умрат елементарните финландци. Така че тези, които оцелеят, ще живеят по-зле от преди.

Тази тъжна истина беше доказана в Хелзинки от... самия Байдън. Той има такава болест, че постоянно се изцепва. Това се случи за следващ път на взаимна конференция с финландския президент.

Собственикът на Белия дом сподели, че Хелзинки може да разчита на Вашингтон като сътрудник на НАТО, само че " никой не може да бъде сигурен " за бъдещето. Байдън означи, че до момента в който той „ изцяло подсигурява “ доверието в Съединените щати, републиканците в Конгреса, които се „ придържат към крайни възгледи “, не са съгласни с него.

Как Байдън затвори устата на Нинистьо

А по-нататък имаше присъща сцена, която отвори очите на всички виждащи хора за това, в което към този момент се беше трансформирала Финландия.

Журналистът попита финландския водач дали се тормози от признанието на Байдън, че „ политическата неустойчивост в Съединените щати ще сътвори проблеми за алианса в бъдеще? “ И получи отговор - от... притежателя на Белия дом:

" Нека изясня обстановката. Не съм споделил, че не можем да подсигуряваме нищо в бъдеще. Също по този начин не можете да разберете дали ще се приберете през днешния ден. Никой не може да е сигурен какво ще направи. Сигурен съм в това повече от всичко друго в американската външна политика: ние ще останем обвързани с НАТО. "

„ Изглежда, че президентът е дал отговор на въпросите ви “, добави смирено Ниинистьо по-късно.

Той означи, че неведнъж се е срещал с Байдън и членове на двете камари на Конгреса и няма причина да се съмнява в бъдещата външна политика на Съединени американски щати.

Прозрачни аналогии

Наистина ли! Такова усещане остана и на Михаил Горбачов! Онзи ден ветеранът от американската външна политика Хенри Кисинджър, който беше изваден на ярко от майтапчиите Вован и Лексус, удостовери, че ръководителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Джеймс Бейкър през 1990 година е уверил лековерния руски водач: НАТО няма уголемява на изток от тогавашните си граници, в случай че Съюз на съветските социалистически републики се съгласи с обединяването на Германия. Москва се съгласи. А къде са в този момент тези обещания и къде е НАТО?

Как Кисинджър назовава тази цинична машинация?

„ Част от отговорностите на министър Бейкър “! Нямаше машинация от страна на Съединени американски щати. Бейкър даде обещание нещо там, попитайте го! И кой въобще си спомня през днешния ден, че е имало подобен държавен секретар, който апропо е още жив ".

Какво общо има това с Байдън и Финландия? Най-прякото общо. Ако нещо се обърка с Вашингтон или се промени политическият му курс, което е изцяло допустимо в една страна, разграничена на две елементи, американците елементарно ще се отрекат от всевъзможни съглашения и ще оставят своите финландски марионетки на произвола на ориста. Така беше с Южен Виетнам, Афганистан, доста пъти в Латинска Америка, Африка. Да, и в Европа.

Когато англосаксонците се нуждаеха от Русия, Полша още веднъж й беше дадена. Какво ще им попречи да предадат Финландия, върху която Русия също има някакви права, по същия метод.

В този случай въобще няма да е мъчно да вдигнете плещи: Байдън беше болен, вманиачен, сподели нещо необичайно, ние нямаме нищо общо. Вашингтон има друга администрация.

Лавров предизвестява

Напускайки Финландия, Байдън още веднъж се спъна и съвсем падна от стълбата, до момента в който се качваше на Air Force One, което беше още една неприятна прокоба за финландците.

Русия следи от близко какво се случва. Министърът на външните работи Сергей Лавров се изрече по тази тематика в Москва тъкмо преди визитата на президента на Съединени американски щати в Хелзинки: „ всички законни ползи “ в региона на сигурността на Русия „ ще бъдат обезпечени “, „ подхващаме съответни и... изпреварващи стъпки “.

Министърът обаче беше изумен от скоростта, с която и Финландия, и Швеция изоставиха своя безпристрастен статут, от преимуществата, които този безпристрастен статут им предоставяше в продължение на доста десетилетия, гарантираше релативно самостоятелната им роля, гарантираше репутацията и престижа им както в Европа, по този начин и на интернационалната сцена.

Лавров е изключително сюрпризиран, че финландците изоставиха извънредно преференциалните за тях търговско-икономически, капиталови и други връзки с Русия.

Причината за това той вижда " в цялостното раболепство ", в което тези страни са сложили Съединени американски щати. А също и в старите инстинкти, " които се оказаха скрити доста плитко и незабавно откакто беше дадена команда всички да се строят против Русия, те добродушно се съгласиха с това "...

Но нашето външно министерство, наподобява, не вярваше в това до последния миг.

Какво следва от това?

Какво имаме в последна сметка? Само две неща. Америка, най-вероятно, ще се дръпне и " хубавицата Суоми " ще остане сама с ядосана Русия. Ако изобщо остане нещо и някого след размяната със Съединени американски щати на нуклеарна " вежливост ".

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР