Посещението на българския премиер в Северна Македония беше прибързано. Това

...
Посещението на българския премиер в Северна Македония беше прибързано. Това
Коментари Харесай

Радев с критики към Петков: Посещението в Северна Македония беше прибързано

Посещението на българския министър председател в Северна Македония беше преждевременно. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

„ Македонските българи се борят за пълноправие, което да е обезпечено в тяхната конституция. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот в страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, изповядвани от хората, с които се среща президентът Пендаровски “, разяснява Радев.

Радев засяга срещата на Стево Пендаровски с членове на ОМО „ Илинден “ скоро след визитата на министър-председателя ни в Скопие

По думите му  всяко преждевременно деяние на българското държавно управление и всеки положителен прелиминарен сигнал може да се пояснява превратно като някакви отстъпки от българската страна.

Радев сподели, че е имал откровени диалози с Петков за неговото посещаване, което той дефинира като преждевременно.

„ Важно е българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и да не се поддава на външен напън ”, разяснява президентът

„ България е отворена за разговор постоянно и когато политиците от Република Северна Македония обикаляха европейски столици, отбягваха София. Радвам се че този разговор стартира да се случва. Държа връзка с президента Пендаровски. Ще търсим подобаващ миг за среща на високо равнище, само че това зависи и от неговите дейности ”, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР