Посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Китай отново

...
Посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Китай отново
Коментари Харесай

Китайски шпиони сменят руските в тайна база за проследяване в Куба

Посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Китай още веднъж е проблематично. Този път не поради балони, а тъй като се твърди, че Пекин е придобил база за електронно следене в Куба. Републиканците в Конгреса упрекват Белия дом, че крие данни за базата, която съществува от 2019 година Пекин и Хавана оповестиха тези отчети за небивалица. Но Джон Кърби, чиновник на американската администрация, удостовери наличието на китайци в базата. Според него информацията за това е толкоз сензитивна, че той не може да даде подробни пояснения.

В Съединени американски щати Wall Street Journal първи разгласява публикация за китайско електронно наблюдаване в Куба. Вестникът написа, че китайската войска от дълго време е открила уреди в Азия, с цел да следи трафика от спътници, телефони и интернет. А позицията в Куба ще разреши да събира разследващи данни от телекомуникационните мрежи в югоизточната част на Съединените щати и да получи по-ясна картина кои места да удари при положение на спор.

През февруари ръководителят на американското дипломатическо ведомство Антъни Блинкен за първи път от последните пет години щеше да лети до Пекин. Но той беше заставен да анулира пътуването, защото се смяташе, че китайски разследващ балон е прелетял над Съединените щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР