Посегателство срещу Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна реакция

...
Посегателство срещу Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна реакция
Коментари Харесай

Директорът на културно-информационния ни център в Скопие: Това е накърняване на държавния имидж

Посегателство против Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна реакция Министерството на външните работи извика македонската посланичка, с цел да изиска пояснение, съобщи bTV.

Непознати лица са проникнали посредством странична стена в пространствата в центъра и са откраднали част от компютърната техника на шефа. Липсват ключове от едната врата, катинари.

" За първи път се случва сходно престъпно действие или нападателно държание да бъде отправена към държавна институция, каквато е нашата. Българският културно-информационен център е един от 11-те културни институти, с които разполага страната ни и Министерство на културата ръководи “, съобщи шефът на Българския културно-информационен център Антония Велева.

Тя добави, че става въпрос за разрушение на държавно имущество и накърняване на държавния имидж.

Българският културно-информационен център е открит в Скопие през 2006 година

Външно министерство излезе и с позиция, че следи с безпокойствие последните развития в Северна Македония. Причината е възбраната - българският културен клуб в Битоля да носи името на последния водач на Вътрешна македонска революционна организация Иван Михайлов. Така на процедура клубът би трябвало да смени името си и да изиска нова регистрация.

" Учредителите на клуба са декларирали, че ще потърсят своите права в Страсбург, само че има други клубове, които не престават да работят “, сподели Антония Велева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР