Посегателствата върху лекари да бъдат наказвани възможно най-бързо, справедливо и

...
Посегателствата върху лекари да бъдат наказвани възможно най-бързо, справедливо и
Коментари Харесай

Личните лекари настояват за бързи наказания за насилниците над медици

Посегателствата върху лекари да бъдат наказвани допустимо най-бързо, заслужено и дейно. За това упорстват от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България в декларация. Тя е изпратена до здравния министър Николай Петров и до ръководителя на комисията по опазване на здравето в Народното събрание Даниела Дариткова.

" Ние, общопрактикуващите лекари от Република България, ангажирани продължително със здравето на нацията и получаващи всекидневно доверието на всички български жители изрично осъждаме насилието над лекари и медицински експерти, финален образец за което е нападението над доктор Гагова в София.

Настояваме законите да се ползват с цялата им тежест и такива похищения да бъдат наказвани допустимо най-бързо, заслужено и дейно ", гласи текстът на декларацията.

Повод за документа е нападението над акушерка от мъж, чието бебе е изродила минути преди този момент. Агресорът упорствал да получи плацентата на своята рожба без да се интересува за положението на детето и на брачната половинка си.

Призоваваме всички институции за основаването на социална нетърпимосткъм деянията на принуждение и недопускане на сходни прояви в бъдеще ", се споделя в декларацията на персоналните лекари.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР